ΣΠΟΡ

Eurobasket 2017 γυναικών: Πρόκριση στους 8 με "τιρινίνι" για την Ελλάδα (vid)

Eurobasket 2017 γυναικών: Πρόκριση στους 8 με "τιρινίνι" για την Ελλάδα (vid)
Χορός και "τιρινίνι" για την πρόκριση της εθνικής μπάσκετ στην 8άδα ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARTIN DIVISEK

Η επική πρόκριση της εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών στους 8 του Eurobasket πανηγυρίστηκε έξαλλα από τα κορίτσια και τον κόουτς Κώστα Κεραμιδά στο παρκέ και τα αποδυτήρια. Το θρυλικό πλέον "τιρινίνι" ακούστηκε στο κλειστό της Πράγας και συνοδεύει την ομάδα στο δρόμο για την αναμέτρηση με την Τουρκία. 

Η διασκευή του Final Countdown των Europe (το τραγούδι που συνόδευε την εθνική ομάδα των ανδρών στον θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ του 1987) από τα κορίτσια της εθνικής μπάσκετ γίνεται πλέον θεσμός. Ακούστηκε μετά από την ιστορική νίκη επίτ της Σερβίας για λίγο στο διάδρομο των αποδυτηρίων.

18138346


(Η Μάλτση με την Ελληνική σημαία μετά τη νίκη επί της Ρωσίας - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARTIN DIVISEK)

Αυτή την φορά όμως, η επική νίκη επί της Ρωσίας και η είσοδος στην 8άδα έκανε τις κοπέλλες ακόμη πιο εκδηλωτικές. Η Ελεάννα Χριστινάκη σε ρόλο εικονολήπτριας έκανε όλη τη "βρώμικη δουλειά" και κατέγραψε τις σκηνές στα αποδυτήρια της εθνικής.

Και τώρα η Τουρκία

Μετά τον αποκλεισμό της Σερβίας, η Τουρκική ομάδα είναι ένα από τα φαβορί για το βάθρο, μαζί με τη Γαλλία και την Ισπανία. Πριν ξεκινήσει το τουρνουά οι Γαλλίδες αξιολογήθηκαν ως η πιο δυνατή ομάδα, με την Τουρκία στην 5η θέση.

Η Τουρκική ομάδα έχει ένα έμπειρο σύνολο που είναι μαζί τα τελευταία χρόνια. Στη διοργάνωση του 2013 ήταν δεύτερες, το 2015 στην 5η θέση, ενώ στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο έφτασαν στα προημιτελικά.

18119381


(Προσπάθεια της γκαρντ Αλμπέν στο ματς με την Λευκορωσία - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MILAN KAMMEMAYER)

Η περιφέρειά της είναι εξαιρετική σε σκοράρισμα και δημιουργία. Αν όμως μιλάμε για δύναμη πυρός, τότε αυτή είναι η νατουραλιζέ Αμερικανίδα Κουανίτρα Χόλινγκσγουόρθ. Με ύψος 1.97 κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια με μέσους όρους μέχρι τώρα 15,7 π. (14 με Σλοβακία, 29 με Ιταλία και 4 με Λευκορωσία γιατί έπαιξε μόλις 14 λεπτά, αφού η Τουρκία είχε προριθεί) και 11,3 ριμπ. (21 με την Ιταλία).

(Πηγή: You Tube / FIBA)

Στον όμιλο καθάρισαν από νωρίς την πρωτιά νικώντας 69-58 την έκπληξη Σλοβακία, 54-53 την Ιταλία στο ντέρμπυ και 88-74 τη Λευκορωσία. Η εθνική μας θα παίξει χωρίς κανένα άγχος αφού η είσοδος στην 8άδα επιτεύχθηκε.

18124162


(Η Λεβινγκσγουόρθ σε δράση απέναντι στος Ιταλίδες - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MILAN KAMMEMAYER)

Ο ρεαλιστικός πάντως στόχος για την εθνική Ελλάδας είναι το πλασάρισμα στις θέσεις 5-6, που θα δώσουν πρόκριση στο παγκόσμιο της Ισπανίας το 2018 (εκεί οδηγεί και η 6η θέση, εφόσον στην 6άδα είναι και η διοργανώτρια Ισπανία). Το ραντεβού με την Τουρκία είναι αύριο Πέμπτη στις 16.00 (ΕΡΤ 2).

18138339


(Να γράψουν ιστορία θέλουν τα κορίτσια της εθνικής μπάσκετ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARTIN DIVISEK)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ