ΣΠΟΡ

Super League: Στα άκρα Παναθηναϊκός και Μάρκους Μπεργκ

Super League: Στα άκρα Παναθηναϊκός και Μάρκους Μπεργκ
Στα άκρα οι σχέσεις του Μπεργκ με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS / ACTION IMAGES

Το διαφαινόμενο "διαζύγιο" του Μάρκους Μπεργκ με τον Παναθηναϊκό φαίνεται ότι μόνο βελούδινο δε θα είναι. Μετά την επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος της Αλ Αΐν και τη συμφωνία του Σουηδού με την ομάδα από τα Αραβικά Εμιράτα οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να οδηγηθούν στις δικαστικές αίθουσες.

Ο Παναθηναϊκός απέρριψε τις δύο πρώτες προτάσεις της Αλ Αΐν, που ήταν χαμηλές και μακριά από τη ρήτρα, που υπάρχει για το Σουηδό παίκτη (ύψους 5,2 εκατ. € όπως λένε στην ΠΑΕ), μετά την ανανέωση του συμβολαίου του. Από την πλευρά του ποδοσφαιριστή και του μάνατζερ του τονίζεται ότι υπάρχουν οφειλές της ΠΑΕ. Σε όλη την υπόθεση ο Παναθηναϊκός υποστηρίζει, ότι δεν είχε καμμία ενημέρωση για τις επαφές του παίκτη και το έμαθε μέσα από τις αναρτήσεις φιλάθλων της Αραβικής ομάδας.

4134145


(Οι σχέσεις λατρείας Μπεργκ-Παναθηναϊκού ανήκουν πλέον στο παρελθόν - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Προσφυγή ο Μπεργκ

Ο Μάρκους Μπεργκ φέρεται να επικοινώνησε εχθες με την πλευρά του Παναθηναϊκού και να ζήτησε να μείνει ελεύθερος (το 3ετές συμβόλαιο του προβλέπει αποδοχές 3 εκατ. € για κάθε χρόνο). Η καταβολή της ρήτρας από την πλευρά της Αραβικής ομάδας φέρεται να είναι το "κλειδί", όπως υποστηρίζει η "πράσινη ΠΑΕ", ότι ενημέρωσε τον παίκτη.

3946465


(Ο Μάρκους Μπεργκ πλέον σε ανοιχτή διένεξη με την ΠΑΕ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ACTION IMAGES)

Μετά την απόρριψη των δύο πρώτων προσφορών, η πλευρά του Μπεργκ κατέθεσε προσφυγή, ενώ από τον Παναθηναϊκό υποστηρίζουν ότι δεν έχει πληρωθεί μόνον τη δόση Μαΐου (έχει περιθώριο μέρχι τέλος Ιουνίου να την καταβάλει) και δεν έχει δικαίωμα να μείνει ελεύθερος.

Καταγγελία στη FIFA ο Παναθηναϊκός

Στο "τριφύλλι" ετοιμάζονται να καταγγείλουν τον Μάρκους Μπεργκ, την Αλ Αΐν αλλά και το γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον Σουηδό φορ του τριφυλλιού. Ο Μπεργκ έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, που δε λήγει σε 6 μήνες και επομένως δεν μπορεί να συζητάει με καμία άλλη ομάδα όσο είναι εν ισχύ.

3998340


(Σχέσεις μίσους πλέον ανάμεσα στον Μπεργκ και τους φιάθλους του Παναθηναϊκού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Επίσης και η Αλ Αΐν δεν είχε το δικαίωμα να προσεγγίσει τον διεθνή ποδοσφαιριστή και να συνομιλήσει μαζί του παραβιάζοντας και αυτή τους νόμους που έχουν ορίσει η FIFA και η UEFA. Ερωτηματικό παραμένει πάντως γιατί δεν δεν προέβη στην κίνηση αυτή η ΠΑΕ από την πρώτη στιγμή.

Πιθανότατα να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός ανάμεσα στις δύο πλευρές, πριν η υπόθεση οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ