ΣΠΟΡ

Super League: Υποβιβάστηκε και πάλι ο Ηρακλής

Super League: Υποβιβάστηκε και πάλι ο Ηρακλής
Η Super League υποβίβασε τον Ηρακλή EUROKINISSI SPORTS / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ

Η Super League επικύρωσε τη βαθμολογία για τις θέσεις 6-16 και τα play-offs και αποφάσισε τον υποβιβασμό του Ηρακλή, καθώς δεν εξασφάλισε άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Ο Λεβαδειακός έτσι παρέμεινε στη κατηγορία, ενώ ο "γηραιός" θα προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

Είναι η 2η φορά, που η Σούπερ Λίγκα υποβιβάζει τον Ηρακλή. Για την υπόθεση Πορτουλίδη του είχε αφαιρέσει βαθμούς, τους είχε ξαναδώσει μετά τη δικαίωση του "γηραιού" από το διαιτητικό δικαστήριο, αλλά τώρα ο υποβιβασμός προκύπτει από τη μη αδειοδότηση του συλλόγου. Αυτό αποφάσισε το ΔΣ της Λίγκας, που συνεδρίασε και κατέταξε τον Ηρακλή στη 15η θέση (16η η Βέροια).

4030426


(Τον υποβιβασμό του Ηρακλή αποφάσισε το ΔΣ της Super League - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Η μόνη ομάδα που ψήφισε εναντίον του υποβιβασμού του Ηρακλή (κατέθεσε ένσταση) ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρξε επίσης αίτημα των "πρασίνων" να αφαιρεθούν οι βαθμοί τιμωρίας τόσο από τον ΠΑΟΚ, όσο κι από τους ίδιους, από το νέο πρωτάθλημα κι όχι από τα play-offs. Αίτημα όμως που στήριξε μόνον ο Ηρακλής και απορρίφθηκε.

4098713


(Στα δικαστήρια πλέον θα κριθεί η παραμονή του Ηρακλή που κερδήθηκε στο γήπεδο - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ θα είναι και πάλι αυτό, που θα δώσει την οριστική λύση, καθώς ο Ηρακλής υποστηρίζει ότι δεν προβλέπεται στον ΚΑΠ υποβιβασμός για αυτό το λόγο. Προς το παρός ο Λεβαδειακός πανηγυρίζει την παραμονή του στη "μεγάλη κατηγορία" και αναμένει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ