ΣΠΟΡ

Σοκαριστικός τραυματισμός του Παναγιώτη Ρέτσου στο φιλικό του Ολυμπιακού (pic)

Σοκαριστικός τραυματισμός του Παναγιώτη Ρέτσου στο φιλικό του Ολυμπιακού (pic)
Ο άτυχος Παναγιώτης Ρέτσος (δ.) με τον προπονητή του Μπεσνίκ Χάσι πριν το φιλικό με τη Βάτενς EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού με την Αυστριακή Βάτενς πέρασε σε δεύτερη μοίρα με τον τραυματισμό του Παναγιώτη Ρέτσου στο φινάλε. Συγκλονισμένοι οι παίκτες του Ολυμπιακού παρακολουθούσαν την προσπάθεια του ιατρικού τημ να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς φαίνεται ότι ο τραυματισμός του ήταν πολύ πιο ελαφρύς από ό,τι φοβήθηκαν όλοι.

Το άσχημο περιστατικό έγινε στα τελευταία δευτερόλεπτα του φιλικού, με το Ρέτσο να δέχεται μια κλωτσιά στο πρόσωπο, σε προσπάθεια του να κάνει κεφαλιά ψαράκι προς την αντίπαλη εστία, μέσα στη μικρή περιοχή. Όλοι πανικοβλήθηκαν γιατί γέμισε αίμα το στόμα του, ενώ γύρισαν και τα δάχτυλα του χεριού του.

4165191


(Αναίσθητος στο έδαφος ο Παναγιώτης Ρέτσος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο τερματοφύλακας της Βάτενς ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα του τραυματισμού, καλώντας σε βοήθεια το ιατρικό τημ.

4165192


(Ο γκολκίπερ της Βάτενς φωνάζει άμεσα τους γιατρούς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

4165204


(Ο Ρισβάνης σοκαρισμένος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού έχασε τις αισθήσεις του πέφτοντας άτσαλα στο χορτάρι και οι συμπαίκτες του παρακολουθούσαν, τραβώντας τα μαλλιά τους ή κλαίγοντας, τις προσπάθειες του γιατρού της ομάδας Χρήστου Θέου να του δώσει τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο (δεν υπήρχε στο γήπεδο και έκανε περίπου 10 λεπτά)

1 4165193


(Άμεση αντίδραση από το γιατρό του Ολυμπιακού Χρήστο Θέο (αρ.) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

1 4165205


(Ο Γιαννιώτας στον πάγκο πιάνει το κεφάλι του - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

"Νόμιζα ότι τον χάσαμε" δήλωσε συγκλονισμένος ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπεσνίκ Χάσι, σχεδόν κλαίγοντας, "αλλά η άμεση αντίδραση των γιατρών ήταν αυτή που έπρεπε και τάχιστα ανέκτησε την επαφή με το περιβάλλον".

4165199


(Γυρισμένος στο πλάι ο Ρέτσος για να μη του γυρίσει η γλώσσα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

1 4165211


(Συγκλονισμένοι οι παίκτες του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο Ρέτσος ανέκτησε τις αισθήσεις του και του τοποθετήθηκε κολλάρο για προληπτικούς λόγους. Είχε επαφή με το γιατρό απατώντας στις ερωτήσεις του, ενώ το αίμα ήταν τελικά ένα σκίσιμο στο στόμα του.

1 4165213


(Ο Μπουχαλάκης σχεδόν ξεσπάει σε λυγμούς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

4165189


(Με προσοχή η μεταφορά του Ρέτσου στο ασθενοφόρο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Με μεγάλη προσοχή τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο και o νεαρός παίκτης έκανε το σημάδι ΟΚ με το χέρι του, για να ξεσπάσουν όλοι σε χειροκροτήματα. Οδηγήθηεκ στο νοσοκομείο της πόλης για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ κάποιοι ερυθρόλευκοι έκαναν ανακουφισμένοι το σταυρό τους. Οι πρώτες πληροφορίες ευτυχώς επιβεβαιώνουν ότι ο Ρέτσος δεν έχει κάτι σοβαρό και θα παραμείνει εκεί προληπτικά το βράδυ, πριν επιστρέψει στην αποστολή του Ολυμπιακού.

1 4165200


(Στο φορείο ο Παναγιώτης Ρέτσος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

1 4165214


(Ο νεαρός γκολκίπερ Σκαφίδας δεν μπορεί να συγκρατηθεί - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Το ματς ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά νωρίτερα, αλλά ουδείς βέβαια στον Ολυμπιακό ασχολείται με τη νίκη 2-0 (28 Βέργος, 59 Μεγαρίτης) επί της Αυστριακής Βάτενς (β κατηγορία) και τα πρώτα δείγματα γραφής των ερυθρόλευκων στην εποχή του Μπεσνίκ Χάσι.

Η 11άδα του Ολυμπιακού

Α ημίχρονο (4-2-3-1): Χουτεσιώτης / Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης / Ρομαό, Μαρτίνς / Μανθάτης, Κασάμι, Βρουσάι / Βέργος.

Β ημίχρονο (4-2-3-1): Χουτεσιώτης / Τόλι, Ρισβάνης, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια / Ζντιέλαρ, Μπουχαλάκης / Μεγαρίτης, Ντουμάνης, Μάριν / Σεμπά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ