ΣΠΟΡ

Η εθνική του 2005 πήρε τη ρεβάνς από τα αδέλφια Αντετοκούνμπο

Η εθνική του 2005 πήρε τη ρεβάνς από τα αδέλφια Αντετοκούνμπο
Απόλυτη επιτυχία και για το 2ο εφετινό τουρνουά των αδελφών Αντετοκούνμπο EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Η γιορτή του μπάσκετ, που διοργάνωσαν ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο κλειστό του ΟΑΚΑ έστειλε ένα ακόμη μήνυμα για την πραγματική σημασία του αθλητισμού. «Είμαστε όλοι αδέλφια». Έτσι ένιωσαν μικροί και μεγάλοι για 3 και πλέον ώρες, που αψήφησαν τη ζέστη και ανέβηκαν στο Μαρούσι.

Ο κόσμος (περισσότεροι από 13-14 χιλιάδες) γέμισε κάθε γωνιά του κλειστού Νίκος Γκάλης στο ΟΑΚΑ για να απολαύσουν το 2ο εφετινό AntetokounBros event. Η ρεβάνς της ομάδας των αδελφών Ανετοκούνμπο με την εθνική του 2005 είχε και νέα πρόσωπα μία εβδομάδα μετά.

4167031


(Κατάμεστο το κλειστό Νίκος Γκάλης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Νέα πρόσωπα στο παρκέ

Σχορτσιανίτης, Πρίντεζης και Μπουρούσης (παρότι δεν έπαιξε καθώς είχε στομαχικές διαταραχές) βρέθηκαν μαζί με τους Παπαλουκά, Κακιούζη, Ντικούδη, Χατζηβρέττα, Παπαδόπουλο, Τσαρτσαρή και βέβαια το Δημήτρη Διαμαντίδη στην ομάδα που κοούτσαρε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

4166633


(Ο Παναγιώτης Γιαννάκης με Παπαδόπουλο, Πρίντεζη, Μπουρούση και Σχορτσιανίτη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Οι Αντετοκούνμπρος ήταν τρείς αυτή τη φορά, αφού μαζί με τον Γιάννη και το Θανάση, προστέθηκε και ο Κώστας, μπαίνοντας όλοι μαζί στο παρκέ. Μαζί τους βρέθηκε ο Σερμαντίνι αλλά και ο Αμερικανός σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μ. Κάιλ Χάινς. Γαρμπής, Γκίκας, Τρικαλιώτης, Σαλούστρος, Κωτσόπουλος, Καμπερίδης, Γούλας, Παναγιωτίδης με τον κόουτς Τάκη Ζήβα ήταν η ομάδα, που βρέθηκε απέναντι στην εθνική.

4167071


(Όλη η οικογένεια Αντετοκούνμπο μαζί με την κοπέλα του Γιάννη, Μαρία (αρ.) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Πριν από τον μεγάλο αγώνα έγινε το ματς μεταξύ των αθλητών με αμαξίδιο. Το τζάμπολ, μάλιστα, το έκανε η μητέρα των Αντετοκούνμπο!

1 4166571


(Το τζάμπολ από την μητέρα των αδελφών Αντετοκούνμπο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Όσο για το τζάμπολ του αγώνα, το έκανε, όπως στη Θεσσαλονίκη, ο Πατήρ Αντώνιος από την "Κιβωτό του Κόσμου", που έχει αγκαλιάσει τα μικρά παιδιά.

4166647


(Η έναρξη του αγώνα από τον πατέρα Αντώνιο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Το ματς στο πρώτο ημίχρονο είχε τρίποντα από την πλευρά της εθνικής και καρφώματα από τα αδέλφια Αντετοκούνμπο, που έδωσαν μια μεγάλη διαφορά στη γαλανόλευκη.

4166677


(Ιπτάμενος Γιάννης Αντετοκούνμπο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Αποθέωση για Διαμαντίδη-Πρίντεζη και νίκη Θανάση στα "καρφώματα"

Η ιαχή «Διαμαντίδης, οε, οε, οε» ακούστηκε και πάλι στο ΟΑΚΑ, μετά από ένα τρίποντο του 3D.

1 4167143


(Αποθέωση μετά από τρίποντο για το Δημήτρη Διαμαντίδη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Γιάννης με το Θανάση έκαναν προθέρμανση για το διαγωνισμό καρφωμάτων, στον οποίο πήρε μέρος και ο Κώστας, αλλά και οι Χατζηβρέττας, Σερμαντίνι και Κωτσόπουλος.

4166998


(Το κάρφωμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ο Giannis επανέλαβε το κάρφωμα στον περυσινό διαγωνισμό του NBA, αλλά ο Θανάσης περνώντας πάνω από τον Κωτσόπουλο ήταν ο νικητής.

4166879


(Ο Θανάσης κερδίζει το διαγωνισμό υπό το βλέμμα του αδελφού του Γιάννη (στο βάθος) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Σειρά για αποθέωση από τον κόσμο είχαν τα «πεταχτάρια» του Γιώργου Πρίντεζη και με το δεξί και με το αριστερό χέρι. 4 από αυτά ήταν εύστοχα από το τρίποντο!

4166932


(Καρφώματα αλλά και "πεταχτάρια" από το Γιώργο Πρίντεζη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Μαζί με διαγωνισμούς σουτ από το κέντρο και 3 on 3 το ματς ολοκληρώθηκε με την ομάδα των Αντετοκούνμπο να προσπαθούν να μειώσουν τη διαφορά. Με τρίποντο από το κέντρο του Greek Freak ολοκληρώθηκε το ματς με 92-91 για την εθνική.

1 4167066


(Η αναμνηστική φώτο της διοργάνωσης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε και τις ικανότητες του στο ποδόσφαιρο, κλωτσώντας μπάλες στην κερκίδα με άψογο στυλ (άλλωστε και τα δυο αδέλφια ξεκίνησαν την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό παίζοντας ποδόσφαιρο).

4167150


(Και λίγο ποδόσφαιρο στο "κλείσιμο" της βραδιάς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ήταν καινμια μικρή ρεβάνς της εθνικης ομάδας για την ήττα με 109-107 στο Αλεξάνδρειο. Τα παιδιά ευχαρίστησαν όλο τον κόσμο και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το ερχόμενο καλοκαίρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ