ΣΠΟΡ

Θετική ισοπαλία του Ολυμπιακού με τη Λουντογκόρετς σε φιλικό

Θετική ισοπαλία του Ολυμπιακού με τη Λουντογκόρετς σε φιλικό
Ο Φορτούνης (ν.7) ήταν ο σκόρερ του Ολυμπιακού στο φιλικό με τη Λουντογκόρετς EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Ικανοποιητικό ήταν το 2ο φιλικό τεστ του Ολυμπιακού με την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Λουντογκόρετς. Όχι μόνο το τελικό 1-1 απέναντι σε μια πιθανή αντίπαλο του (θα ξεκινήσει από το β γύρο των προκριματικών του Champions League), αλλά και η καλή του εικόνα για 60 λεπτά πρέπει να ικανοποίησαν τον προπονητή του, Μπεσνίκ Χάσι.

Ανασταλτικά ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στα πρώτα 45 λεπτά. Η παρουσία Ρομαό και Σιώπη έδινε τρεξίματα στο κέντρο, ο Σισέ και πάλι ήταν σταθερός δίπλα στον Μποτία, ενώ οι ερυθρόλευκοι πίεσαν και ψηλά (λιγότερο πάντως σε σχέση με το φιλικό με την αδύναμη Βάτενς).

4167801


(Καλή εμφάνιση για τον Ολυμπιακό στο φιλικό με τη Λουντογκόρετς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Δημιουργικά μετά το 25 βγήκαν και συνδυασμοί, με εναλλαγή θέσης των 3 μεσοεπιθετικών, με το Φορτούνη να μοιράζει το παιχνίδι, και την ανάπτυξη από τα άκρα, με τους μπακ να ανεβαίνουν.

Στο 34 ο Ρομάο έκανε ωραία κίνηση προς την περιοχή της Λουντογκόρετς, και έσπασε δεξιά στον Ανδρούτσο, που γύρισε στην περιοχή την μπάλα, με το Φορτούνη να ανοίγει το σκορ με ωραίο τελείωμα.

4167914


(Το τελείωμα του Φορτούνη στο γκολ του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Το γκολ της Λουντογκόρετς μπήκε στο φινάλε του β μέρους, με τη πρωταθλήτρια Βουλγαρίας να κυκλοφορεί την μπάλα εκτός περιοχής και τον αρχηγό Μαρσελίνιο να κάνει ωραίο σουτ στο «παραθυράκι» του Καπίνο.

Η 11άδα του Ολυμπιακού στο Α ημίχρονο (4-2-3-1): Καπίνο / Φιγκέιρας, Μποτία, Σισέ, Κούτρης / Ρομαό, Σιώπης / Μάριν, Φορτούνης, Ανδρούτσος / Σεμπά

1 4167776


(Η αρχική 11άδα του Ολυμπιακού -Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Δεν υπήρξε ιδιαίτερη αλλαγή στην εικόνα του αγώνα και στο πρώτο 15λεπτο του β μέρους, με τον Ολυμπιακό να χάνει μια πολύ καλή ευκαιρία στο 57, αλλά το Σεμπά από τη θέση του φορ να πλασάρει άστοχα, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για παρουσία κανονικού επιθετικού στην κορυφή.

Με το Νικολάου να μπαίνει στο 55 αντί του Σισέ, που χτύπησε σε μια διεκδίκηση, και 6 ακόμη αλλαγές μετά το 60 (Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό και Σεμπά οι μόνοι που έμειναν), οι ερυθρόλευκοι είχαν μια ακόμη καλή τελική με το Γιαννιώτα από τα δεξιά να γυρίζει στο Μαρτίνς, και το Βραζιλιάνο γκολκίπερ της Λουντογκόρετς να αποκρούει εντυπωσιακά.

4167929


(Ο Σεμπά έχασε την καλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο β μέρος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο ρυθμός έπεσε με τις πολλές αλλαγές και της βουλγαρικής ομάδας, που είχε μια μακρινή λόμπα του Σίσα να μην αιφνιδιάζει τον Καπίνο και άλλη μια φορά, που βρέθηκαν με προϋποθέσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού, χωρίς να βγει η τελική.

Η 11άδα του Ολυμπιακού στο Β ημίχρονο – μετά το 60 (4-2-3-1): Καπίνο / Φιγκέιρας (79 Τόλι), Ρισβάνης, Νικολάου, Ντελα Μπέγια / Ρομαό (72 Κασάμι), Ζντιέλαρ/ Γιαννιώτας, Μαρτίνς, Σεμπά (76 Μανθάτης) / Βέργος.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει αύριο (Τρίτη) βράδυ από το Ζέεφελντ και μετά από 3-4 ημέρες ρεπό, θα ξεκινήσει το 2ο στάδιο της προετοιμασίας του, με την ενσωμάτωση και των υπολοίπων παικτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ