ΣΠΟΡ

NBA: Πιο βελτιωμένος παίκτης ο Αντετοκούνμπο, MVP ο Γουέστμπρουκ (vid)

NBA: Πιο βελτιωμένος παίκτης ο Αντετοκούνμπο, MVP ο Γουέστμπρουκ (vid)
Και άλλη διάκριση για το Γιάννη Αντετοκούνμπο στο NBA Reuters / Geoff Burke-USA TODAY Sports

Με τον ιδανικό τρόπο έκλεισε η σεζόν 2016-17 για το Γιάννη Αντετοκούνμπο στο NBA, καθώς αναδείχθηκε ο πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς. Το βραβείο του MVP πήγε στο Ράσελ Γουέστμπρουκ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αρχικά έμαθε ότι συμπεριλήφθηκε στην 2η καλύτερη αμυντική 5άδα του NBA, μαζί με τους Άλλεν (Μέμφις), Γκριν (Σαν Αντόνιο), Ντέιβις (Νέα Ορλεάνη) και Ρόμπερσον (Οκλαχόμα). Στην κορυφαία αμυντική 5άδα ήταν ο MVP Ντρέιμοντ Γκριν (Γκόλντεν Στέιτ), Γκομπέρ (Γιούτα), Λέοναρντ (Σαν Αντόνιο), Πολ (Κλίπερς) και Μπέβερλι (Χιούστον).

2017 01 28T031204Z 1241029447 NOCID RTRMADP 3 NBA MILWAUKEE BUCKS AT TORONTO RAPTORS


(Στους κορυφαίους αμυντικούς της χρονιάς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο - Πηγή: Reuters / Nick Turchiaro-USA TODAY Sports)

Στην ψηφοφορία για τον πιο βελτιωμένο παίκτη της σεζόν ο Giannis κατέκτησε τον τίτλο με συντριπτική διαφορά μάλιστα από τους Γκομπέρ και Γιόκιτς, που ήταν οι συνυποψήφιοί του στην τελική 3άδα.

Ο Greek Freak συγκέντρωσε 428 ψήφους, αφήνοντας το Σέρβο σέντερ του Ντένβερ 2ο με 161 και το Γάλλο 3ο με 113. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε μήνυμα από την Ελλάδα, ευχαριστώντας τον κόσμο και τους συμπάικτες του για το βραβείο.

"Θα ήθελα πρώτα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου γιατί χωρίς αυτούς δεν θα βρισκόμουν εδώ τώρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προπονητικό επιτελείο της ομάδας που κάνει καλύτερο εμένα και την ομάδα και συνεχίζει να με πιέζει να βελτιώνομαι. Τους φιλάθλους, τους Έλληνες και αυτούς των Bucks. Ήταν μία τρομερή σεζόν και είχα τρομερή στήριξη από εσάς. Ευχαριστώ την οικογένειά μου για την στήριξή της γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει όλα αυτά. Τον Θεό. Όλα τα οφείλω σε αυτόν. Θα προσπαθήσω να συνεχίσω να βελτιώνομαι και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει σπουδαία πράγματα και να φέρω ένα πρωτάθλημα στο Milwaukee" ήταν τα λόγια του Giannis.

MVP ο Γουέστμπρουκ

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ της Οκλαχόμα με το ρεκόρ triple double πήρε τελικά το βραβείο του MVP, από τους Χάρντεν και Λέοναρντ, που ήταν μαζί του στην 3άδα.

Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Μάικ Ντ Αντόνι των Ρόκετς, ενώ οι Μιλγουόκι είδαν έναν ακόμη παίκτη τους να παίρνει βραβείο, καθώς ο Μάλκολμ Μπρόγκντον αναδείχθηκε ρούκι της χρονιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ