ΣΠΟΡ

Europa League: Ο Πανιώνιος απέκλεισε με δύο νίκες τη Γκόριτσα

Europa League: Ο Πανιώνιος απέκλεισε με δύο νίκες τη Γκόριτσα
Σπουδαία επιτυχία του Πανιωνίου με δύο νίκες επί της Γκόριτσα EUROKINISSI SPORTS

«Ευρωπαίος Πανιώνιος» κέρδισε και εκτός έδρας τη Γκόριτσα με 3-2 και προκρίθηκε πανηγυρικά στο γ γύρο του Europa League. Μασούρας, Γιεσίλ και Λάμπρου έβαλαν τα τρία γκολ του «ιστορικού». Αντίπαλος του θα είναι Μακάμπι. Πρόβλημα όμως προκύπτει με τη συμμετοχή των Μασούντ-Χατζισαφί.

Οι Νεοσμυρνιώτες, μετά το 2-0 στη Νέα Σμύρνη, απέδειξαν και στην έδρα της Γκόριτσα ότι ήταν καλύτερη ομάδα και έβαλε 3 γκολ κτυπώντας στις αντεπιθέσεις στο πρώτο κιόλας 20λεπτο της αναμέτρησης.

4185838


(Καταπληκτικό τελείωμα του Μασούρα για το 0-1 του Πανιωνίου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Με καταπληκτικές μεταβιβάσεις του Μασούντ τόσο ο Μασούρας στο 11, όσο και ο Γιεσίλ στο 17 (από αλτρουιστικό γύρισμα του Λάμπρου), ενώ στο 20 ο φορ του Πανιωνίου επέστρεψε το «δώρο» στο Λάμπρου για να σκοράρει και αυτός.

4185867


(Εύκολο γκολ του Γιεσίλ από την ασσίστ του Λάμπρου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Η Γκόριτσα είχε ισοφαρίσει με τον Κάπιτς στο 14 (αυστηρό πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Σαββίδη), αλλά δεν είχε άλλες σπουδαίες ευκαιρίες. Ακόμη και μετά το 2-3 πάλι με πέναλτυ του Κάπιτς στο 67 (μαρκάρισμα του Μασούρα) οι κυανέρυθροι κράτησαν εύκολα τη νίκη.

4185946


(Ο Κότνικ νικήθηκε μόνο από το πέναλτυ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Η 11άδα του Πανιωνίου (4-2-3-1): Κότνικ / Βλάχος, Μπανανά (60 Ταποκό), Οικονόμου, Χατζισαφί / Σαββίδης, Κόρμπος / Μασούρας (68 Σαραμαντάς), Μασούντ, Λάμπρου (80 Γκιοατά) / Γεσίλ.

4185991


(Η διοίκηση του Πανιωνίου επιβράβευσε τους 100 φίλους της ομάδας που ταξίδεψαν στη Γκόριτσα και θα επιστρέψουν με το τσάρτερ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Με Μακάμπι στο γ γύρο, χωρίς τους Ιρανούς

Το φαβορί Μακάμπι Τελ Αβίβ του Ζόρντι Κρόιφ κέρδισε και στην Ισλανδία τη Ρεΐκιαβικ με 2-0 (3-1 και στο α ματς) και θα βρεθεί στο δρόμο του Πανιωνίου (α αγώνας στο Ισραήλ).

4185875


(Πρόβλημα η συμμετοχή του Μασούντ και του Χατζισαφί στο ματς με τη Μακάμπι - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Το πρόβλημα είναι η συμμετοχή των δύο Ιρανών του Πανιωνίου Μασούντ και Χατζισαφί, κυρίως στο εκτός έδρας ματς. Στα διαβατήρια κάθε Ιρανού πολίτη επισημαίνεται ότι απαγορεύεται το ταξίδι στα «παλαιστινιακά εδάφη». Έτσι ακριβώς αναφέρεται η περιοχή και όχι Ισραήλ, αφού ως κράτος δεν αναγνωρίζεται από το Κυβέρνηση της χώρας της Μέσης Ανατολής. Από την επανάσταση του 1979 έως σήμερα, οι Ιρανοί που ταξιδεύουν στο Ισραήλ, δεν έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στο Ιράν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ