ΣΠΟΡ

Champions League: Δεν ήταν συνεπής στο ραντεβού της η ΑΕΚ

Champions League: Δεν ήταν συνεπής στο ραντεβού της η ΑΕΚ
Απογοητεύτηκε από την εμφάνιση της ΑΕΚ ο κόσμος που πήγε στο γήπεδο για να πανηγυρίσει την επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Με απόδοση κατώτερη της περίστασης, προβλήματα στην άμυνα (κακή βραδιά Βράνιες-Τσιγκρίνσκι) και αγωνιστικές επιλογές, που δε βγήκαν στο Χιμένεθ (εκ του αποτελέσματος, αφού δέχθηκε γκολ), η ΑΕΚ έχασε εύκολα και δίκαια από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-0 στο ΟΑΚΑ και αποχαιρετά ουσιαστικά το όνειρο του Champions League, αφού θα μιλάμε για τεράστια έκπληξη πιθανότητα ανατροπής.

Οι επιλογές του Χιμένεθ στο αρχικό σχήμα δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της ΑΕΚ και ήταν προσανατολισμένες στο να μη δεχθεί γκολ η ομάδα. Η μετάθεση του Μπακάκη σαν αριστερό μπακ απενεργοποίησε την καλή δεξιά πλευρά της προετοιμασίας. Στα αριστερά ο διεθνής Έλληνας αμυντικός έφερε εις πέρας το έργο της επιτήρησης του Φερνάντεζ, αλλά δημιουργικά δεν μπορούσε να λειτουργήσει, με δύο ποδοσφαιριστές (μαζί με τον Μάνταλο) να έχουν μόνο δεξί πόδι.

18277186


(Προσπάθεια του Αϊντάρεβιτς - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / PANAGIOTIS MOSCHANDREOU)

Η 3άδα του κέντρου με Αϊντάρεβιτς, Γιόχανσον, Σιμόες δεν «έφαγε» κόντρα επιθέσεις, αλλά και αυτή δημιουργικά δεν μπορούσε να προσφέρει ούτε πίεση ψηλά (με τις αργές επιστροφές που είχε), ούτε επιπλέον παίκτη. Έμεινε ο Λιβάγια να περιμένει την μπάλα (χωρίς να μπαίνει δυνατά σε διεκδικήσεις) και ο Χριστοδουλόπουλος, που έχασε και την καλύτερη ευκαιρία καθυστερώντας να σουτάρει στο 19 από πάσα του Κροάτη.

18277187


(Ο χριστοδουλόπουλος έχασε την καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / PANAGIOTIS MOSCHANDREOU)

Αντίθετα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας «κλείδωσε» εύκολα το μηδέν στην άμυνα της (τον αρχικό στόχο) και έψαξε αν μπορούσε ένα εκτός έδρας γκολ. Στο 28 ο Βέρνμπλουμ σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στο Σιμόες και στο οριζόντιο δοκάρι και στην τελευταία φάση του 90λεπτου, τους παίκτες της να παίζουν βόλεϊ σε κόρνερ και το Τζαγκόεφ να σκοράρει μόνος εξ επαφής για το 0-1.

18277071


(Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μ. πανηγυρίζουν το γκολ του Τζαγκόεφ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / PANAGIOTIS MOSCHANDREOU)

Με Γιακουμάκη και Τρίστασον εκτός αποστολής (...) ήταν λίγες οι δυνατότητες για δραστική αλλαγή εικόνας. Ο Χιμένεθ όμως συνέχισε με την ίδια 11άδα και στο 56 το ματς ουσιαστικά τελείωσε με ίδιο τρόπο και τον Βέρνμπλουμ μόνο του να σκοράρει με κεφαλιά από κόρνερ για το 0-2.

18277191


(Ο Βέρνμπλουμ πέτυχε εύκολα το 0-2 - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / PANAGIOTIS MOSCHANDREOU)

Στο τελευταίο ημίωρο με την είσοδο Αλμέιδα και Κλωναρίδη το σχήμα έγινε 4-4-1-1 αλλά η ΤΣΣΚΑ Μ. ήταν αυτή που μπορούσε να κάνει το 0-3, με τον Ανέστη να σταματά στο τετ α τετ τον Σαλόφ και ένα φάουλ του Βιτίνιο. Το τελευταίο 20λεπτο η Μοσχοβίτικη ομάδα απλά έκανε διαχείριση του παιχνιδιού (εκτός από κάποια μακρινά σουτ της ΑΕΚ) και ουσιαστικά βλέπει τα Play Offs της διοργάνωσης με τη ρεβάνς στο γήπεδό της (την επόμενη Τετάρτη 20.00).

Η 11άδα της ΑΕΚ (4-3-3): Ανέστης / Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης / Σιμόες (59 Κλωναρίδης), Αϊντάρεβιτς, Γιόχανσον / Μάνταλος, Λιβάγια (59 Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος (70 Πατίτο).

18276992


(Δεν πέτυχε το αγωνιστικό πλάνο του Μανόλο Χιμένεθ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / PANAGIOTIS MOSCHANDREOU)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ