ΣΠΟΡ

Eurobasket 2017: Αρχίζει το ταξίδι της εθνικής ομάδας

Eurobasket 2017: Αρχίζει το ταξίδι της εθνικής ομάδας
Με μπροστάρη το Γιάννη Αντετοκούνμπο ξεκινά η προετοιμασία της εθνικής ομάδας για το EUROBASKET 2017 EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Προορισμός Καρπενήσι. Αυτός θα είναι ο πρώτος σταθμός της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας μπάσκετ, ενόψει Eurobasket 2017. Οι παίκτες συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά με τις απουσίες του Όγκαστ (οριστική) και του Καλάθη.

Από την Τρίτη η Ελληνική Ομοσπονδία είχε ενημερώσει ότι οι διαδικασίες για την έκδοση του διαβατηρίου του Ζακ Όγκαστ είχαν καθυστερήσει και δεν θα προλαβαίναμε τις προθεσμίες και για αυτό προτιμήθηκε να μείνει εκτός προεπιλογής.

GettyImages 517830596


(Δε θα ενισχύσει την εθνική ομάδα ο Ζακ Όγκαστ (ν.30) - Πηγή: Getty Images / Elsa)

Μετά τους Κουφό και Ντόρσεϊ, ο Όγκαστ είναι ο 3ος παίκτης από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που δε θα μπορέσει να ενισχύσει την εθνική. Όσο για το Νικ Καλάθη, υποχρεώσεις στην Αμερική θα τον κρατήσουν λίγες ημέρες εκτός (το κομμάτι στο Καρπενήσι, όπου θα γίνει μια μίνι προετοιμασία φυσικής κατάστασης για μία εβδομάδα) και θα ενταχθεί στα φιλικά.

4189113


(Χαμόγελα στην "πρώτη" της εθνικής - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Έτσι στην προεπιλογή έμειναν 15 παίκτες για τον Κώστα Μίσσα: Δημήτρης Αγραβάνης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Νικ Καλάθης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Κώστας Μήτογλου, Γιώργος Μπόγρης, Γιάννης Μπουρούσης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Νίκος Παππάς, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Δεν είμαι εγώ σταρ, να γίνουμε ομάδα»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απέδειξε και πάλι γιατί είναι ένας από τους σταρ του NBA. Χωρίς ίχνος βεντετισμού, έβαλε τον εαυτό του στην υπηρεσία της ομάδας, τονίζοντας ότι σημαντικό είναι να γίνουν ένα σύνολο.

«Να γίνω ένας καλός συμπαίκτης. Να γίνομαι όλο και καλύτερος συμπαίκτης θέλω. Σίγουρα υπάρχει ταλέντο. Μέρα με τη μέρα να γίνουμε ομάδα με τα παιδιά και μακάρι να έρθουν οι επιτυχίες μέσα απ' αυτό. Ήθελα να παίξω και πέρυσι και φέτος και είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος. Μέρα με τη μέρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Ξέρω πόσο ενθουσιασμένοι είναι και οι παίκτες που αγωνίζονται για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών, αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και να πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα, να γινόμαστε μια γροθιά και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Δεν υπάρχει σταρ σε αυτή την ομάδα. θα παίξουμε μαζί και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θέλω να φέρω μια επιτυχία σε αυτή την ομάδα. Σαν άνθρωπος δεν σκέφτομαι το τέλος, σκέφτομαι τη διαδρομή. Θέλω να ξεκινήσω από τώρα για να γίνει το κλίμα καλύτερο, πώς θα μπούμε καλά στην προετοιμασία και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Το Δεκέμβριο θα γίνω 23, μεγάλωσα! Μπορώ να έρθω και να πω ότι πάμε για μετάλλιο, αλλά πρέπει να βάλουμε πίεση. Ακούγεται ωραίο το να πούμε ότι θα πάμε να πάρουμε ένα μετάλλιο, αλλά θα πρέπει να παίξουμε δυνατά και να μην υπάρχει πίεση στα παιδιά. Σε μένα δεν υπάρχει πίεση. Δεν είμαι ο σταρ της ομάδας εγώ».

4189111


(Σημείοα αναφοράς της εθνικής ομάδας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Giannis δεν ξέχασε και την επιτυχία της Εθνικής Νέων: «Μπράβο στα παιδιά που πήραν το χρυσό μετάλλιο. Μπράβο τους γιατί έχουν κάνει πολλές επιτυχίες η γενιά του '97. Σίγουρα είναι παράδειγμα. Πάμε να παίξουμε για να πετύχουμε και να φέρουμε μια επιτυχία».

Κώστας Μίσσας: «Βήμα-βήμα με στόχο το μετάλλιο»

Ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας δεν κρύφτηκε και οριοθέτησε ότι στόχος της εθνικής είναι το μετάλλιο, αλλά ξεκαθάρισε τον τρόπο, που θα πρέπει η εθνική να το διεκδικήσει: «Πρέπει να πάμε βήμα – βήμα, να έχουμε μικρούς στόχους αρχικά και στη συνέχεια να βλέπουμε το επόμενο κομμάτι. Πρέπει να υπάρχει πλάνο και να πορευτούμε με βάση αυτό. Στόχος είναι μέσα από την προετοιμασία και τα φιλικά, να δημιουργήσουμε το στυλ που θέλουμε να φτιάξουμε. Όλα τα παιδιά έχουν αποδείξει στην πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια τι μπορούν να πετύχουν. Το ελληνικό μπάσκετ, έχει παρελθόν, παρόν, και μέλλον. Έχουμε θέληση, έχουμε πάθος, έχουμε όραμα και αυτό πάμε να δείξουμε. Η ομάδα αυτή έχει προσδοκίες και υποστηρίζεται από τους Έλληνες. Αυτό έχουμε στο μυαλό μας».

4189095


(Συνειδητοποιημένος ο κόουτς Μίσσας για τους στόχους της εθνικής - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο κόουτς βέβαια αναφέρθηκε και για το ρόλο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ομάδα: «Ο Γιάννης είναι ένας παίκτης μέσα στο γενικότερο σύνολο της ομάδας. Η λογική μας έχει να κάνει με τον τρόπο παιχνιδιού. Θεωρώ ότι σημαντικό κομμάτι αυτής της ομάδας είναι ότι πρέπει να ξεκινάμε από την άμυνα και μετά να περνάμε στην επίθεση. Στόχος είναι ο συνδυασμός δύο πραγμάτων για να πετύχουμε και να εκμεταλλευτούμε το σύνολο του ρόστερ μας. Έχουμε παιδιά με προσόντα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μπάσκετ είναι παιχνίδι εδάφους και όχι αέρα. Θέλουμε να αποκτήσουμε στυλ και να το εκφράσουμε μέσα στο παρκέ. Ο Γιάννης είναι απόλυτα χρήσιμος, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείται για το ιδανικό αποτέλεσμα. Υποστηρίζω και είμαι εδώ με ένα σύνολο παιδιών με ιδιαίτερο ταλέντο και ικανότητα».

4189103


(Ο "παλιός" Πρίντεζης (δ.) υποδέχεται το "νέο" Λαρεντζάκη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ