ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Κωφών: Στον τελικό του μπάσκετ η εθνική γυναικών, θέσεις 3-4 οι άνδρες (vid)

Ολυμπιακοί Κωφών: Στον τελικό του μπάσκετ η εθνική γυναικών, θέσεις 3-4 οι άνδρες  (vid)
Η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών 2017 στο τορνουά μπάσκετ Deaflympics 2017 - http://deaflympics2017.org

Η εθνική γυναικών του μπάσκετ κέρδισε 49-33 την Ιταλία, προκρίθηκε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών και εξασφάλισε το 3ο μετάλλιο για την Ελλάδα. Η εθνική ανδρών έχασε από τη Λιθουανία 63-53 και θα παίξει στον μικρό τελικό του τουρνουά μπάσκετ.

Τα κορίτσια πήραν από νωρίς προβάδισμα στον ημιτελικό με την Ιταλία και μετά το 20-8 ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν ποτέ. Προκρίθηκαν πανηγυρικά στον τελικό και ένα ακόμη μετάλλιο, μετά τα δύο στην πάλη από τον Αλέξανδρο Παπαδάτο, θα είναι σίγουρο για την Ελλάδα.

1ethnikibasketgynaikon1


(Τα κορίτσια του μάσκετ εξασφάλισαν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών - Πηγή: Facebook / Deaflympics Hellenic Team (@deaflympics.hellenic.team)

Στον τελικό (Σάββατο 29/7, 16.00) η εθνική θα έχει πολύ δύσκολο έργο με αντίπαλο τη Λιθουανία (63-40 την Ουκρανία στον άλλο ημιτελικό), με την οποία έπαιξε και στον περυσινό τελικό του Eurobasket (η εθνική κατέκτησε το χρυσό).

Στους άνδρες η εθνική δεν είχε ισορροπία στο παιχνίδι της και πλήρωσε τις βιαστικές επιλογές στην επίθεση: με 4 πόντους στη β περίοδο (από το 14-15 στο 18-28) και 8 στο φινάλε έχασε από το φαβορί, ομάδα της Λιθουανίας, με 63-53 παρότι με επιμέρους σκορ 27-19 είχε μειώσει στο καλάθι (45-47 στο 30).

1ethnikibasketandron1


(Δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό με τη Λιθουανία η εθνική ανδρών - Πηγή: Facebook / Deaflympics Hellenic Team (@deaflympics.hellenic.team)

Θα έχει όμως και 2η ευκαιρία για μετάλλιο στον μικρό τελικό (Σάββατο 29/7, 13.30) με τον ηττημένο του β ημιτελικού Βενεζουέλα-Ουκρανία, αφού έτσι και αλλιώς η παρουσία στις 4 καλύτερες ομάδες συνιστά τεράστια επιτυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ