ΣΠΟΡ

Europa League: Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ με ισοπαλία, ήττα του Πανιωνίου

Europa League: Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ με ισοπαλία, ήττα του Πανιωνίου
Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία 1-1 στο Κίεβο ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEY DOLZHENKO

Ο ΠΑΟΚ ήταν μέτριος στο Κίεβο απέναντι σε μια αδύναμη ομάδα, αλλά πήρε το 1-1 από την Ολυμπικ Ντόνετσκ, ενώ ο Πανιώνιος έχασε 1-0 στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι. Ο Δικέφαλος έχει προβάδισμα πρόκρισης στα play off του Europa League, ενώ οι κυανέρυθροι θα δυσκολευτούν να ανατρέψουν το σκορ στη ρεβάνς.

Μέτρια εμφάνιση, θετικό αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ

Στα πρώτα 45 λεπτά ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον τρόπο να δημιουργήσει φάσεις στην εστία της Ολιμπίκ, που είχε μια φλύαρη κατοχή της μπάλας. Ο Δικέφαλος πάντως θα μπορούσε να σκοράρει στο 17 με τον Κρέσπο μόνο του στην περιοχή μετά από κόρνερ να σπαταλά την ευκαιρία.

Οι Ουκρανοί είχαν τη στατιστική με το μέρος τους (5/2 τελικές), που ήταν όμως κάποια σουτ εκτός περιοχής.

18286193


(Λίγες φάσεις στο α μέρος στο Κίεβο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEY DOLZHENKO)

Στο ξεκίνημα όμως του β μέρους η Ολιμπίκ άνοιξε το σκορ (49) μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά και κεφαλιά του 18χρονου φορ Μπιλένκι στην γωνία της μικρής περιοχής, προλαβαίνοντας τον Μάτος και νικώντας στην κλειστή γωνία τον Ρέι για το 1-0.

18286291


(Ο σκόρερ Μπιλένκι της Ουκρανικής ομάδας - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEY DOLZHENKO)

Άμεσα ο Στανόγιεβιτς έκανε πιο επιθετικό το σχήμα με Μπίσεσβαρ και Ενρίκε για να αλλάξει την εικόνα του Δικέφαλου και να βρει δημιουργικές λύσεις, Η άμυνα του ΠΑΟΚ πάντως είχε πολλά προβλήματα με το Ρέι να διώχνει σουτ του Μπογκντάνοφ στο 52 και το Μόχα με κεφαλιά μόνο του στη μικρή περιοχή να αστοχεί.

Μόλις ανέβασε λίγο το ρυθμό του ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 59 καθώς ο Ενρίκε μπαίνοντας από δεξιά πλάσαρε κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα για το 1-1 στην πρώτη τελική εντός εστίας για το Δικέφαλο.

18286355


(Ο Ενρίκε πανηγυρίζει το γκολ της ισοφάρισης - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEY DOLZHENKO)

Το παιχνίδι δεν είχε φάσεις μέχρι το τελευταίο 10λεπτο με τον Πέλκα στο 80 να κλείνει τις αλλαγές του ΠΑΟΚ (έπαιξε χωρίς Έλληνα στην αρχική 11άδα του μετά το Σεπτέμβριο του 2010). Μια κεφαλιά του Μιχάλοφ δίπλα από το δοκάρι και ένα τελείωμα του Πρίγιοβιτς που σταμάτησε γρήγορα ο γκολκίπερ της Ολυμπικ ολοκλήρωσαν το ματς.

18286440


(Προσπάθεια του Πρίγιοβιτς με τον αμυντικό στην πλάτη του - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SERGEY DOLZHENKO)

Η 11άδα του ΠΑΟΚ (4-3-3): Ρέι / Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς / Σάκχοφ (53 Μπίσεσβαρ), Κάνιας, Τσίμιροτ / Μακ (81 Πέλκας), Πρίγιοβιτς, Κάμπος (53 Ενρίκε).

"Άλλος Πανιώνιος" χωρίς το Μασούντ

Στο Τελ Αβίβ ο Πανιώνιος έλεγξε το ρυθμό στο α μέρος και δεν ένιωσε πίεση παρά στο τελευταίο 5λεπτο, όταν ο Κότνικ έδιωξε σε κόρνερ ωραίο σουτ του Γισί, ενώ και η κυανέρυθρη άμυνα έδειξε να χάνει την συγκέντρωσή της.

Επιθετικά ο Γιεσίλ είχε την καλύτερη φάση του ημιχρόνου με κεφαλιά στο 8 δίπλα στο κάθετο δοκάρι, αλλά ήταν η μοναδική, καθώς ήταν φανερή η απουσία στα χαφ του Μασούντ (μαζί με το Χατζισαφί δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στο Ισραήλ λόγω Ιρανικού νόμου) για να εκμεταλλευτεί με κάθετες τους κενούς χώρους.

18286262


(Ο σαββίδης δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό του Μασούντ στα χαφ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ABIR SULTAN)

Ακόμη και έτσι ο Πανιώνιος θα μπορούσε να προηγηθεί στο 46, όταν ο Μασούρας «έπιασε στον ύπνο» την άμυνα και βρέθηκε απέναντι από τον Ράικοβιτς εκτελώντας όμως πάνω από την εστία.

Αφού χάθηκε και 2η κλασσική ευκαιρία, η Μακάμπι τιμώρησε τον Πανιώνιο στο 48 με τον Ισλανδό φορ της Κγιάρτανσον να εκθέτει με ωραία κίνηση και σουτ λίγο μέσα από το ημικύκλιο και τους δύο στόπερ για το 1-0.

18286525


(Απογοητευμένοι οι παίκτες του Πανιωνίου - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ABIR SULTAN)

Ο Πανιώνιος είχε μόνο στημένα στην προσπάθεια να πετύχει την ισοφάριση, ενώ η Ισραηλινή ομάδα είχε και άλλες τελικές, εκτός όμως εστίας. Ο Γιεσίλ στο 78 βρέθηκε σε μία από τις ελάχιστες αντεπιθέσεις των κυανέρυθρων σε θέση βολής, δεν μπόρεσε όμως να περάσει την μπάλα από τα σώματα των αμυντικών.

18286255


(Ο Λάμπρου δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα της Μακάμπι - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ABIR SULTAN)

Εφόσον δεν αγωνιστούν και στη Νέα Σμύρνη οι Ιρανοί, ο Πανιώνιος θα έχει δύσκολο έργο να ανατρέψει το σκορ (δίχως να δεχθεί γκολ), έχοντας χάσει την ευκαιρία να βάλει γκολ εκτός έδρας.

Η 11άδα του Πανιωνίου (4-2-3-1): Κότνικ / Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Σαραμαντάς / Κόρμπος, Ταπόκο (83 Ντουρμισάι), Σαββίδης (73 Παπαγεωργίου) / Λάμπρου, Μασούρας, Γεσίλ (92 Γλύνος).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ