ΣΠΟΡ

Χάντμπολ: «επεισόδιο» με Σκόπια και αποβολή της εθνικής U17 από το EURO

Χάντμπολ: «επεισόδιο» με Σκόπια και αποβολή της εθνικής U17 από το EURO
Η εθνική γυναικών U17 στο χάντμπολ αποβλήθηκε από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Facebook - Hellenic Handball Federation - ΟΧΕ (@hellenic.handball.federation)

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία χάντμπολ απέβαλε την εθνική ομάδα γυναικών U17 από το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά την αποχώρηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο ματς με τα Σκόπια. Η εθνική διαμαρτύρεται για μη τήρηση των συμφωνηθέντων με τους Σκοπιανούς και για χρήση προκλητικών συμβόλων από την ομάδα τους.

Ένα ακόμη "διπλωματικό επεισόδιο" με τα Σκόπια σε αθλητική διοργάνωση προέκυψε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χάντμπολ γυναικών U17, που φιλοξενείται στην ΠΓΔΜ (31/6-6/8). Μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Πολωνία (24-28), η εθνική ομάδα αντιμετώπιζε τα Σκόπια και η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα προ του αγώνα.

1ethnikihandballU173


(Φάση από τον πρώτο αγώνα της εθνικής U17 με την Πολωνία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χάντμπολ - Πηγή: facebook / Hellenic Handball Federation - ΟΧΕ @hellenic.handball.federation)

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι προπονητές και το υπόλοιπο τημ φορούσαν φανέλες με το όνομα "Macedonia" και οι υπεύθυνοι της εθνικής ομάδας αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το παιχνίδι, καταγγέλοντας τα Σκόπια.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF) αποφάσισε την αποβολή της εθνικής ομάδας από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, και πρόστιμο 25.000 € ως συνέπεια της αποχώρησης. Η ελληνική πλευρά έχει δικαίωμα να κάνει έφεση, ακόμη και αν δικαιωθεί όμως δε θα υπάρχει η δυνατότητα να επανέλθει στο τουρνουά.

1EHFstatement


(Η ανακοίνωση της αποβολής της Ελλάδας από το Euro U17 του χάντμπολ)

Η ανακοίνωση της ΟΧΕ

Μετά την απόφαση η Ομοσπονδία εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση με τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για τα γεγονότα, που έλαβαν χώρα στον αγώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ