ΣΠΟΡ

Η μεταγραφή του αιώνα: Στην Παρί σεν Ζερμέν ο Νεϊμάρ (vid)

Η μεταγραφή του αιώνα: Στην Παρί σεν Ζερμέν ο Νεϊμάρ (vid)
Στην Παρί σεν Ζερμέν ο Νεϊμάρ Reuters / CHINA STRINGER NETWORK

Είναι πλέον οριστικό. Η μετεγγραφή του Νεϊμάρ ολοκληρώθηκε και η Παρί σεν Ζερμέν το βράδυ της Πέμπτης προανήγγειλε τον ερχομό του Βραζιλιάνου παίκτη στο Παρίσι. Νωρίτερα οι δικηγόροι του ποδοσφαιριστή κατέβαλαν τη ρήτρα των 222 εκατ.€ στην ίδια την Μπαρτσελόνα.

Το πρωί η Ισπανική Λίγκα δε δέχτηκε τα χρήματα της ρήτρας, που κατέθεσε η Παρί σεν Ζερμέν, επικαλούμενη παράβαση των όρων του Financial Fair Play, σε μια προσπάθεια να μπλοκάρουν τη μετακίνηση. Όμως η Γαλλική ομάδα είχε ουσιαστικά πάρει το "πράσινο φως" από την UEFA και το απόγευμα κατέβαλε τα χρήματα στην ίδια την Μπαρτσελόνα.

2017 07 13T072615Z 2055974604 RC129CBDC340 RTRMADP 3 SOCCER SPAIN FCB RAKUTEN


(Θέμα ωρών η μετακίνηση του Νεϊμάρ στην Παρί - Reuters / KIM KYUNG-HOON)

Οι δικηγόροι του παίκτη εξέδωσαν επιταγή 222 εκατ. € στο όνομα του διευθύνοντος συμβούλου της Μπαρτσελόνα, Όσκαρ Γκράου, και του επικεφαλής του νομικού επιτελείου του συλλόγου, Ρομάν Γκόμεθ Ποντί, οι οποίοι και την παρέλαβαν. Κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι ο Νεϊμάρ έχει στα χέρια του την "ελευθέρας". Η Μπαρτσελόνα με ανακοίνωση επιβεβαίωσε το γεγονός και αρκέστηκε να πει ότι ενημέρωσε την UEFA για πιθανές κυρώσεις.

Το βίντεο και το μήνυμα της Παρί για το Νεϊμάρ

Αργά το βράδυ της Πέμπτης η Παρί σεν Ζερμέν ετοίμασε βίντεο για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής. Με τον τίτλο "έρχεται" και τον Πύργο του Άϊφελ στα χρώματα της Βραζιλίας, έστειλε το μήνυμα στους οπαδούς της.

Αμέσως μετά με ανακοίνωσή της "καλωσόρισε" στα Πορτογαλικά το Νεϊμάρ και επίσημα.

Ο Νεϊμάρ υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο και ο πρόεδρος της Παρί Nasser Al-Khelaifi, δήλωσε βέβαιος για την επίτευξη των στόχων του συλλογου με τον ερχομό του στο Παρίσι.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που εντάσσομαι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Από τότε που ήρθα στην Ευρώπη, ο σύλλογος ήταν ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς και φιλόδοξους. Και η μεγαλύτερη πρόκληση, αυτό που μου έδωσε το κίνητρο για να έρθω στους νέους συμπαίκτες μου, είναι να βοηθήσω τον σύλλογο να κατακτήσει τους τίτλους που θέλουν οι φίλαθλοι του. Η φιλοδοξία της Παρί με προσέλκυσε στην ομάδα, μαζί με το πάθος και την ενέργεια που φέρνει. Έπαιξα τέσσερις σεζόν στην Ευρώπη και αισθάνομαι έτοιμος να αποδεχθώ την πρόκληση. Από σήμερα, θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να ανοίξουν τους ορίζοντες για την ομάδα μου και για να φέρουν ευτυχία στα εκατομμύρια των οπαδών σε όλο τον πλανήτη", ήταν οι δηλώσεις του Βραζιλιάνου μετά από την υπογραφή των συμβολαίων.

Έτοιμες οι φανέλες με το 10

Ήδη τέθηκαν σε κυκλοφορία και οι φανέλες με το ν.10 και το όνομα του Νεϊμάρ, που μπορούν να προμηθευτούν από τα καταστήματα του συλλόγου οι φίλαθλοι.

Η Παρί ανακοίνωσε ότι η επίσημη συνέντευξη Τύπου του παίκτη θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 14.30 (ω.Ελ). Η παρουσίασή του στο Παρκ ντε Πρενς θα γίνει το Σάβατο στις 16.45, πριν τον αγώνα της Παρί με την Αμιέν, με τις θύρες του γηπέδου να ανοίγουν για το κοινό από τις 15.30.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ