ΣΠΟΡ

Συγκίνηση στο Καμπ Νου για την Τσαπεκοένσε (pics&vids)

Συγκίνηση στο Καμπ Νου για την Τσαπεκοένσε (pics&vids)
twitter/@FCBarcelona_es

Οκτώ μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε την ζωή σχεδόν όλων των παικτών της βραζιλιάνικης Τσαπεκοένσε, ένας εκ των ελαχίστων διασωθέντων, ο Άλαν Ρούσελ, κατάφερε να επιστρέψει στα γήπεδα για το φιλικό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, εκπληρώνοντας το μεγάλο του όνειρο να παίξει και πάλι με την αγαπημένη του «Τσάπε».

Ο Ρούσελ είναι ένας εκ των τριών διασωθέντων της συντριβής του αεροσκάφους της ομάδας στο Μεδεγίν της Βενεζουέλας κατά την διάρκεια του οποίου έχασαν την ζωή τους 77 μέλη της ομάδας.

Και οι τρεις, Άλαν Ρούσελ, Τζάκσον Φόλμαν και Νέτο, βρέθηκαν στο Καμπ Νου το βράδυ της Δευτέρας για το φιλικό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί κατάφεραν να σημειώσουν πέντε γκολ στην αναμέτρηση, όμως ο πραγματικός πρωταγωνιστής ήταν ο Ρούσελ. Φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού για τα 36 λεπτά που αγωνίστηκε, πριν αντικατασταθεί, και αποθεώθηκε κατά την αλλαγή του.

barca chape2

(twitter/@FCBarcelona_es)

Το κοινό του αφιέρωσε το πιο «γλυκό» του χειροκρότημα κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο, τιμώντας τον έτσι για το απίστευτό του κατόρθωμα, να ξεπεράσει τα σωματικά και ψυχικά του τραύματα και να επιστρέψει στα γήπεδα.

Πριν τον φιλικό αγώνα ο Ρούσελ έγραψε στο Instagram: «Σήμερα είναι μία νέα αρχή στην επαγγελματική μου καριέρα». Αφιέρωσε το ματς «σε όσους με υποστήριξαν, σε όσους έχασα, στους φίλους και την οικογένεια μου».

barca chape1

(twitter/@FCBarcelona_es)

https://www.instagram.com/p/p

Ιδιαιτέρως συγκινητικός ήταν και ο λόγος του αρχηγού των «Μπλαουγκράνα», Αντρές Ινιέστα πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα της αναμέτρησης. Ο παίκτης καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους τονίζοντας το πόσο ιδιαίτερος ήταν αυτός ο αγώνας.

barca chape

(twitter/@FCBarcelona_es)

Οι Καταλανοί σκόραραν με πέντε διαφορετικά πρόσωπα. Το σκορ άνοιξε στο 6 ο Ζεράρ Ντεουλοφέου, από την ακαδημία της Μπάρτσα που επέστρεψε στην ομάδα από την Έβερτον. Πέντε λεπτά αργότερα ένα άλλο τέκνο της «Μασία», ο Σέρχιο Μπουσκέτς έγραψε το 2-0.

Ο Λιονέλ Μέσι, φρεσκοπαντρεμένος και ξεκούραστος, έβαλε το τρίτο γκολ της αναμέτρησης και ο Λουίς Σουάρες σημείωσε το 4-0. Το τελικό 5-0 έγραψε ο Ντένις Σουάρεθ στο 74΄.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ