ΣΠΟΡ

Ράφαελ Μάρκες: Αρνείται την εμπλοκή του σε κύκλωμα ναρκωτικών ο Μεξικανός διεθνής

Ράφαελ Μάρκες: Αρνείται την εμπλοκή του σε κύκλωμα ναρκωτικών ο Μεξικανός διεθνής
Reuters/Stringer

Σοκ έχει προκαλέσει στον ποδοσφαιρικό κόσμο και ιδιαίτερα στο Μεξικό η είδηση περί εμπλοκής του Ράφαελ Μάρκες σε υποθέσεις ναρκωτικών! Το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη πως είχε τιμωρήσει τον Μεξικανό διεθνή κεντρικό αμυντικό διότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς λειτουργούσε ως επικεφαλής ενός υπόπτου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Μάρκες αγωνίστηκε σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες ανάμεσα τους η Μπαρτσελόνα και η Μονακό ενώ συνεχίζει να είναι ο αρχηγός της εθνικής της χώρας του με την οποία έλαβε μέρος σε τέσσερα παγκόσμια κύπελλα.

Ο 38χρονος σήμερα Μάρκες είναι διεθνής με το Μεξικό από το 1997 και συνολικά μετρά 143 συμμετοχές με το εθνόσημο και 19 γκολ.

henryromerofilephoto


Πηγή: Reuters/Henry Romero File Photo

Κατηγορείται μαζί με τον τραγουδιστή Χούλιο Σέζαρ Αλαβαρες και περίπου δύο δωδεκάδες άλλων Μεξικανών διεθνών για οικονομικές δοσοληψίες με τον Ραούλ Φλόρες Χερνάντες, έναν ύποπτο διακίνησης ναρκωτικών με διασυνδέσεις στο καρτέλ «Sinaloa» και τη συμμορία «Jalisco NewGeneration».

rafa


Πηγή: Reuters/Stringer

Ο ίδιος αρνείται την όποια κατηγορία και ανάμειξη σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και τη συνεργασία του με τον διάσημο Ραούλ Φλόρες Ερνάντες.

«Αρνούμαι κάθε σχέση με εγκληματικές οργανώσεις»

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο ποδοσφαιριστής μίλησε σχετικά με την υπόθεση και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου. Όπως έχω αντιμετωπίσει κάθε αγώνα στην καριέρα μου ως επαγγελματίας, σήμερα, στο πιο δύσκολο παιχνίδι μου, θα προσπαθήσω να διευκρινίσω όλα αυτά και να φανεί σε όλους ότι είμαι ο Ράφαελ Μάρκες που ξέρατε».

rafa2


Πηγή: Reuters/Stringer

Ο διεθνής Μεξικανός αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τους εμπόρους ναρκωτικών και είπε ότι καταλαβαίνει τη νομική θέση, ενώ αναμένει διευκρινίσεις. «Αρνούμαι κάθε σχέση με εγκληματικές οργανώσεις, όπως έχει αναφερθεί σε διάφορα άρθρα εφημερίδων. Καταλαβαίνω τη νομική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι», δήλωσε ο Μάρκες, που αγωνίστηκε σε τέσσερα Μουντιάλ με το Μεξικό.

Πάντως οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι η σχέση του Μάρκες με τον έμπορο ναρκωτικών είναι «πολύ μεγάλη» και υπάρχει «περίπου 20 χρόνια». Ο 38χρονος Μάρκες, έκανε έκκληση για σεβασμό στην οικογένειά του, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια κατάσταση η οποία «δεν είναι φυσιολογική, είναι μια δύσκολη κατάσταση».

henryromero

Πηγή:Reuters/Henry Romero

Να σημειωθεί πάντως ότι ο Ράφαελ Μάρκες ήταν ο πρώτος που είχε εκφράσει επίσημα την αντίθεσή του στο σχέδιο του νέου προέδρου των ΗΠΑ να χτίσει ένα τείχος κατά μήκος ολόκληρης της συνοριακής γραμμής των ΗΠΑ με το Μεξικό. «Κανένα τείχος δεν μπορεί να μας σταματήσει εάν πιστεύουμε στον εαυτό μας», ήταν το μήνυμα που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, απαντώντας στον Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ