ΣΠΟΡ

Νίκη επί του Πλατανιά στην «πρόβα Ευρώπης» της ΑΕΚ, με κενά στην άμυνα

Νίκη επί του Πλατανιά στην «πρόβα Ευρώπης» της ΑΕΚ, με κενά στην άμυνα
Αλμέιδα (ν.9) και Σιμόες (ν.8) είχαν συμμετοχή στο νικητήριο γκολ της ΑΕΚ στο φιλικό με τον Πλατανιά EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Σε ένα ακόμη παιχνίδι της η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ από τον αντίπαλο και παρότι κέρδισε 2-1 τον Πλατανιά, θα πρέπει να βελτιωθεί πολύ στην ανασταλτική λειτουργία και να περιορίσει τα λάθη, ενόψει των αναμετρήσεων "πρόκρισης" στους ομίλους του Europa League με την Μπριζ.

Στο τελευταίο φιλικό πριν τις αναμετρήσεις με την Μπριζ, η ΑΕΚ είχε και θετικά και αρνητικά σημεία. Η διαφοροποίηση σε σχέση με τα ματς με την ΤΣΣΚΑ Μ. είναι ο σχηματισμός, που φαίνεται να παραμένει σε 4-3-3, αλλά πλέον τον Μάνταλο στην 3άδα των χαφ και τον Τρίστασον αριστερά.

1 4199577


(Καλή παρουσία του Τρίστασον σε ρόλο αριστερού εξτρέμ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Η «ανορθογραφία» του α 45λεπτου ήταν και πάλι η κοινή παρουσία Γιόχανσον-Αϊντάρεβιτς (σε ρόλο 6αριού...), που κάνει πολύ αργή και προβλέψιμη τη μεσαία γραμμή, ενώ ανακόπτει δύσκολα τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου. Ο Τσόσιτς, που ήταν ο καλύτερος της άμυνας, χρειάστηκε να παρέμβει αρκετές φορές.

1 4199542


(Σε ένα ακόμη ματς ο Αϊντάρεβιτς δε μπόρεσε να βρει ρόλο στην 11άδα της ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Σε αυτό το διάστημα λειτούργησε καλύτερα η αριστερή πλευρά, με τον Ισλανδό κινητικό, αλλά και πάλι νωθρούς τους Λιβάγια-Μάνταλο. Από λάθος του Χριστοδουλόπουλου και παρεμβολή του Μάνταλου (αυτογκόλ) στη σέντρα του Ντεβέσα ήρθε στο 9 το 0-1 του Πλατανιά.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε με πέναλτυ του Χριστοδουλόπουλου στο 18 (το κέρδισε ο ίδιος), αλλά ήταν λιγοστές οι τελικές προσπάθειες της Ένωσης, που είχε δυσκολία στο να δημιουργήσει φάσεις. Η είσοδος Σιμόες, Γαλανόπουλου στέρησε σε ύψος τη μεσαία γραμμή, αλλά πλέον αυτή έγινε περισσότερο πιεστική, λειτουργική και δημιουργική για ένα 15λεπτο.

1 4199531


(Ο Χριστοδουλόπουλος ευστοχεί με πέναλτυ για το 1-1 της ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Μάλιστα το β ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ του Σιμόες στο 48 με κοντινή προβολή, μετά από κεφαλιά του Αλμέιδα και απόκρουση του γκολκίπερ Κοκκαλά. Ένα ακόμη καλό σουτ του Γαλανόπουλου στο 60 θα μπορούσε να φέρει ένα 3ο γκολ. Σταδιακά όμως η εικόνα έγινε όπως του α μέρους, με δυσκολία δημιουργίας.

1 4199572


(Ο Σιμόες σκοράρει από κοντά - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Τα λάθη πάντως στο κέντρο και την άμυνα δεν έλειψαν ούτε στο β ημίχρονο, με τον Πλατανιά να έχει σημαντικές φάσεις για να ισοφαρίσει και χτύπησαν «καμπανάκι» για τα ματς των play off του Europa League.

1 4199574


(Ο Χιμένεθ δεν είδε και πάλι τα πλάνα του να αποδίδουν - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

ΑΕΚ (4-3-3): Ανέστης (57 Τσιντώτας) / Μπακάκης (72 Γιούσης), Τσιγκρίνσκι (72 Γιαννούτσος), Τσόσιτς, Λόπες (57 Βινίσιους) / Γιόχανσον (46 Γαλανόπουλος), Αϊντάρεβιτς (46 Σιμόες), Μάνταλος (72 Μπάμπης) / Χριστοδουλόπουλος (57 Κλωναρίδης), Τρίστασον (57 Πατίτο), Λιβάγια (46 Αλμέιδα)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (3-5-2): Ομπερχάουζεν, Ντικαμόνα, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Κρος (30’ Στάμου), Πατράλης, Γιορέντε, Στάθης, Ντεβέσα, Μπουντνικ, Νσικουλού. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι: Κοκκαλάς (τερμ), Βάντερσον, Γκριζιέλακ, Παπανικολάου, Στανισάβλιεβιτς, Ουές, Γκουρτζίνερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ