ΣΠΟΡ

Ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Απόλλωνα, τραυματίστηκε και ο Κουλιμπαλί

Ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Απόλλωνα, τραυματίστηκε και ο Κουλιμπαλί
Τραυματίας ο Κουλιμπαλί (πρώτο πλάνο) και ήττα 2-0 από τον Απόλλωνα ο Παναθηναϊκός EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Κακή εμφάνιση, ήττα με 2-0 από τον Απόλλωνα (με δύο γκολ στο φινάλε) και κυρίως ο τραυματισμός του Κουλιμπαλί, ήταν ο απολογισμός του τελευταίου φιλικού του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, πριν τις αναμετρήσεις με την Μπιλμπάο για το Europa League.

Στο πρώτο ημίωρο του φιλικού με τον Απόλλωνα, ο Παναθηναϊκός είχε ξεκάθαρη κατοχή της μπάλας και δημιούργησε κάποιες φάσεις στην εστία του Τσόβιτς, που όμως ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του. Η κεφαλιά του Μολίνς στο 2 ήταν η καλύτερη, ενώ κάποια σουτ των γηπεδούχων πέρασαν δίπλα από την εστία.

1 4199642


(Ένταση στο πρώτο ημίχρονο από κάποια δυνατά μαρκαρίσματα των παικτών του Απόλλωνα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Στο κομμάτι αυτό του παιχνιδιού, το δυναμικό παιχνίδι των παικτών του Απόλλωνα δημιούργησε ένταση αρκετές φορές καθώς ξέφυγε από τα όρια ενός φιλικού παιχνιδιού.

Στο 32 έγινε αλλαγή ο Κουλιμπαλί με ενοχλήσεις στη γάμπα (θλάση που θα τον κρατήσει εκτός για 3-4 εβδομάδες), που δημιουργεί πρόβλημα στο δεξί άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, ενόψει των αγώνων με την Μπιλμπάο.

1 4199604


(Αγωνία στον Παναθηναϊκό για τον τραυματισμό του Κουλιμπαλί - Πηγή: Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Τις καλύτερες ευκαιρίες πάντως έχασε ο Απόλλωνας, που βγήκε αρκετές φορές σε κόντρα επιθέσεις μέχρι το 45, βρίσκοντας αποδιοργανωμένη την άμυνα των «πράσινων» και τους Σιατραβάνη, Μαασί να μην σκοράρουν σε τετ α τετ.

Πολλές αλλαγές στο ημίχρονο από τους δύο προπονητές, Ουζουνίδη και Μάντζιο, με το ρυθμό να πέφτει πολύ και τον Παναθηναϊκό με ένα σχήμα, το οποίο σίγουρα θα έμπλεξε τους ανθρώπους της Μπιλμπάο, που μαγνητοσκόπησαν την αναμέτρηση.

1 4199606


(Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού και ο τραυματισμός του Κουλιμπαλί προβληματίζουν τον Ουζουνίδη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Το μόνο που φαίνεται να δοκίμασε (μέσα σε όλες αυτές τις αλλαγές) ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν και ο Ρέις ως δεξί μπακ (ο Κολοβέτσιος στο β μέρος πήγε αριστερό μπακ και στόπερ στα τελευταία 15 λεπτά) για την απουσία του Κουλιμπαλί (ο Σουηδός Γιόχανσον ήταν εκτός αποστολής καθώς θεωρείται ανέτοιμος, αλλά έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA).

Το ενδιαφέρον έτσι μάλλον μεταφέρθηκε στις «εμφανίσεις-καύσωνα» στην κερκίδα του γηπέδου.

1 4199588


(Ανέβασαν τη θερμοκρασία οι όμορρφες παρουσίες στη Λεωφόρο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Με τις τόσες αλλαγές, ο Απόλλωνας εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική φάση του β μέρους με τον Αλμπάνη στο 86 να εκτελεί τον Κότσαρη για το 0-1, ενώ στο 89 έβαλε και 2ο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελμπάζ (δεν είχε καλή τοποθέτηση ο νεαρός γκολκίπερ των "πράσινων").

1 4199773


(Ο Αλμπάνης (αρ.) πλασάρει τον Κότσαρη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Παναθηναϊκός (4-4-2): Βλαχοδήμος (60 Κότσαρης) / Κουλιμπαλί (32 Κολοβέτσιος), Κουτρουμπής (76 Μπουζούκης), Ευαγγέλου (46 Μολέδο), Χουλτ (46 Δώνης) / Λουντ (57 Άλτμαν), Ρέις, Κουρμπέλης (46 Ζέκα), Καμπέσας (46 Χατζηγιοβάνης) / Λουτσιάνο (72 Εμμανουηλίδης), Μολίνς (46 Πίσπας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ