ΣΠΟΡ

Eurobasket 2017: Νίκη με Μαυροβούνιο, θέλει χρόνο η εθνική και ο Αντετοκούνμπο

Eurobasket 2017: Νίκη με Μαυροβούνιο, θέλει χρόνο η εθνική και ο Αντετοκούνμπο
Πρώτος σκόρερ της εθνικής μπάσκετ ο "ανέτοιμος" Γιάννης Αντετοκούνμπο στη φιλική νίκη επί του Μαυροβουνίου EUROKINISSI SPORTS

Η εθνική ομάδα κέρδισε 83-81 το Μαυροβούνιο στο πρώτο φιλικό στο Βελιγράδι και με το Γιάννη Αντετοκούνμπο να μπαίνει στην ομάδα. Όσο θα περνά ο χρόνος, ο Giannis θα εντάσσεται στην εθνική, κάτι που θα χρειαστεί για να βρεθεί στο πικ της στα επίσημα παιχνίδια για το Eurobasket 2017.

Με ευστοχία από μέση απόσταση, αλλά και κοντά στο καλάθι, το Μαυροβούνιο τιμώρησε από το ξεκίνημα του αγώνα τη νωθρή άμυνα της εθνικής. Χωρίς πίεση, δεν βγήκαν οι αιφνιδιασμοί και η γαλανόλευκη υποχρεώθηκε για μεγάλη ώρα να πηγαίνει σε σετ παιχνίδι.

1 4200135


(Καλάθι του Παπανικολάου στον αιφνιδιασμό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Ακόμη και όταν μπήκε στο ματς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, φάνηκε ότι θα χρειαστεί χρόνο (έχει ουσιαστικά να αγωνιστεί από τον Απρίλιο) και να προσαρμοστεί πάλι στα Ευρωπαϊκά δεδομένα και τις βοήθειες στην άμυνα, που θα δίνουν όλοι οι αντίπαλοι του. Παρότι η εθνική είχε 1/8 3π και 6 χαμένες βολές, έκλεισε μπροστά στο ημίχρονο.

1 4200131


(Άμυνα με βοήθειες πάνω στον Αντετοκούνμπο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Στο ξεκίνημα της γ περιόδου δοκιμάσαμε ένα ψηλό σχήμα (Καλάθης, Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης, Παπαγιάννης) που μάζεψε κάποια ριμπάουντς και βγάλαμε αιφνιδιασμούς για εύκολα καλάθια. Συνεχίσαμε όμως να δεχόμαστε πόντους από την περιφέρεια.

1 4200136


(Κομβική παρουσία του Πρίντεζη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Ο Κώστας Μίσσας δοκίμασε στη συνέχεια και «κοντό σχήμα» με τα αδέλφια Αντετοκούνμπο και τον Αγραβάνη στο 5, που είχε ενέργεια στην άμυνα. Σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού, τα πολλά φάουλ που κέρδισε ο Giannis και οι βολές που εκτέλεσε.

1 4200133


(Χορευτικές κινήσεις από τον Αντετοκούνμπο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Κάθε φορά που η εθνική έπαιρνε μια μικρή διαφορά 7-8 πόντων, οι αντίπαλοί μας είχαν απάντηση με μεγάλα σουτ (με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ Ιβάνοβιτς), αλλά και τον NBAer σέντερ Βούτσεβιτς, που έκανε μεγάλη ζημιά στους ψηλούς μας (Παπαγιάννης και Μπόγρης).

Το ματς πήγε και στον πόντο (76-77) με τον Παππά να είναι εκείνος, που έβαλε το μεγάλο τρίποντο για το 76-80. Το Μαυροβούνιο ευστόχησε γρήγορα και το ματς πήγε στις βολές, όπου ο Σλούκας δεν αστόχησε (78-82). Με καλάθι και βολή ο Ιβάνοβιτς έκανε το 81-82 (10’’) και στη συνέχεια ο Παππάς σε μία από τις δύο για το 81-83. Ο Ιβάνοβιτς πήρε και την τελευταία επίθεση, αλλά αστόχησε στο λέι-απ.

1 4200129


(Ηγετικό ρόλο στην περιφέρεια ο Νίκος Παππάς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Η παρουσία του Αντετοκούνμπο, κυρίως στην γ περίοδο, έδειξε ότι είναι απλά θέμα χρόνου για να ενταχθεί στο στυλ παιχνιδιού της εθνικής και να είναι ο καταλύτης για να παίζει η ομάδα και με ψηλά και με χαμηλά σχήματα (αγωνίστηκε από το 2 έως και το 5). Ακόμη και έτσι ο Greek Freak ήταν πρώτος σκόρερ της εθνικής με 20 πόντους.

Πρίντεζης, Παππάς και Παπανικολάου έδειξαν και αυτοί ότι θα σκοράρουν όταν οι αντίπαλες άμυνες θα κλείνουν στο μεγάλο αστέρι της ομάδας μας, ακόμη και μεγάλα σουτ από την περιφέρεια.

Τα 10λεπτα: 20-18, 36-38 (16-20), 53-59 (17-21), 81-83 (28-24)

Αύριο βράδυ (Σάββατο 22.00) η εθνική θα αντιμετωπίσει τη Σερβία.

Τα στατιστικά του αγώνα

1greece montenegro


(Τα στατιστικά της εθνικής - Δεν αγωνίστηκαν Μπουρούσης (για ξεκούραση), Λαρεντζάκης και Μήτογλου)

2 greecemontenegro


(Τα στατιστικά του Μαυροβουνίου)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ