ΣΠΟΡ

Ώρα μεταλλίου για την εθνική πόλο νέων ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ώρα μεταλλίου για την εθνική πόλο νέων ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα
Μεγάλη επιτυχία για τους νέους άνδρες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο με την πρόκριση στην 4αδα KOE.ORG.GR

Στα βήματα της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νέων προκρίθηκε στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης που γίνεται στο Βελιγράδι. Αντίπαλος της στον ημιτελικό θα είναι η Σερβία. Για να τα καταφέρουν οι διεθνείς έκαναν μια απίστευτη ανατροπή στον προημιτελικό με την Ισπανία.

Παρότι οι διεθνείς του Τεό Λοράντου έχαναν στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου με 6-3 από την Ισπανία, έκαναν ένα καταπληκτικό σερί με 5-1 (!) και πήραν τη νίκη με 8-7 και την πρόκριση για την 4άδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Κώστας Γκιουβέτσης ήταν αυτός που σημείωσε το νικητήριο τέρμα με σουτ από την περιφέρεια.

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 8-7

Οκτάλεπτα: 0-1, 2-2, 1-2, 5-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Ζερδεβάς, Σκουμπάκης, Γαρδίκας 1, Γκιουβέτσης 2, Νικολαϊδης, Παπαναστασίου 1, Γιαννόπουλος, Μουρατίδης 1, Δελαγραμμάτικας, Τρούλος 1, Μασμανίδης 2, Καπετανάκης, Σιορδίλης.

0827515fb54dbd657af778f84c0e74d4


(Στο Βελιγράδι φιλοξενείται το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων ανδρών - Πηγή: FINA)

Όπως και στο παγκόσμιο των Ανδρών, η Ελλάδα είναι στην κορυφαία 4άδα του πόλο, η οποία αποτελείται από τις ίδιες ακριβώς ομάδες, αλλά με διαφορετική σύνθεση στα ημιτελικά. Έτσι στις 21.40 η οικοδέσποινα του τουρνουά Σερβία θα αντιμετωπίσει την εθνική μας , ενώ θα έχει προηγηθεί ο 1ος ημιτελικός ανάμεσα σε Κροατία και Ουγγαρία.

Η Ελλάδα είχε ανεβεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Τουρκία το 2001, ήταν 2η το 1995 (Γαλλία) και το 2009 (Κροατία), και 3η το 1997 (Κούβα) και το 2011 στο Βόλο, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει συνέχεια στην παραγωγή ταλέντων, που τη διατηρεί στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ