ΣΠΟΡ

«Ανοίγει πανιά» η Aegean Regatta

«Ανοίγει πανιά» η Aegean Regatta
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Aegean Regatta/NIKOS ZAGAS

Το κορυφαίο διεθνές ιστιοπλοϊκό γεγονός της Ελλάδας, η Ρεγκάτα του Αιγαίου, αρχίζει την Κυριακή, 20 Αυγούστου από το νησί της Πάτμου από όπου περισσότερα από 80 σκάφη θα ξεκινήσουν για Αστυπάλαια, Νίσυρο και Ρόδο.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας διοργανώνουν για 17η χρονιά το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός το οποίο παρά την οικονομική κρίση δείχνει ότι όχι μόνο αντέχει στον χρόνο αλλά και συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη των νησιών της χώρας μας, καθώς, αποτελεί πόλο έλξης για ομάδες αλλά και λάτρεις της ιστιοπλοΐας από όλο τον κόσμο.

Ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης, δήλωσε αναφορικά με το γεγονός πως: «όλο αυτό το διάστημα των 16 χρόνων διοργάνωσης της Aegean Regatta αποδείχτηκε ότι ο θεσμός αυτός στηρίζεται όχι μόνο από τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους του Αιγαίου, αλλά και από τους ιστιοπλόους όλης της Ελλάδας και διεθνώς. Αυτό αποδεικνύεται από τον υψηλό αριθμό συμμετοχών κάθε χρόνο».

Συνέχισε λέγοντας πως «η Aegean Regatta έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, από το 2001 που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα, να τονώσει τα ακριτικά νησιά μας, να φέρει σε επαφή ιστιοπλόους από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, αλλά και να δώσει την δυνατότητα σε πολλά ξένα πληρώματα να γνωρίσουν το νησιωτικό πολιτισμό».

Σημειώνεται πως η Αegean Regatta, εκτός από τους αγώνες περιλαμβάνει κι ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, για τους ιστιοπλόους, τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των νησιών,κάτι το οποίο συμβαίνει κάθε χρόνο.

Κλείνοντας ο κ. Θεοδοσιάδης δήλωσε πως «είμαι πεπεισμένος ότι για ακόμη μία χρονιά η Aegean Regatta θα επιβεβαιώσει την πολιτισμική αξία του θεσμού, ενός θεσμού διεθνούς εμβέλειας, που αποτελεί πόλο έλξης για την ανάπτυξη τουρισμού ειδικού ενδιαφέροντος στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου».

Το πρόγραμμα της Aegean Regatta 2017:

Παρασκευή 18/8
10:00 Εγγραφές και επιθεωρήσεις
Σάββατο 19/8
10:00 Εγγραφές και επιθεωρήσεις
20:00 Συγκέντρωση κυβερνητών (Πάτμειον Πολιτιστικό Κέντρο)
21:00 Τελετή Έναρξης
Κυριακή 20/8
11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας, Πάτμος - Αστυπάλαια, 50νμ
Δευτέρα 21/8
Ελεύθερη ημέρα
Τρίτη 22/8
11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας, Αστυπάλαια - Νίσυρος, 40νμ
Τετάρτη 23/8
Ελεύθερη ημέρα
Πέμπτη 24/8
11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας, Νίσυρος - Ρόδος, 52νμ
Παρασκευή 25/8
Ελεύθερη ημέρα
Σάββατο 26/8
11:00 Παράκτιες ιστιοδρομίες
21:00 Τελετή Λήξης (Ρόδος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ