ΣΠΟΡ

Βαρκελώνη: Και η Μπαρτσελόνα τίμησε τα θύματα με ενός λεπτού σιγή (vids)

Βαρκελώνη: Και η Μπαρτσελόνα τίμησε τα θύματα με ενός λεπτού σιγή (vids)
Χιλιάδες Ισπανοί τίμησαν τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης κρατώντας ενός λεπτού σιγή REUTERS / SUSANA VERA

Η πόλη της Βαρκελώνης και όλη η Ισπανία τίμησαν την μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης κρατώντας σήμερα ενός λεπτού σιγή. Το ίδιο έκανε και ο σύλλογος-έμβλημα της πόλης. Όλα τα αγωνιστικά τμήματα της Μπαρτσελόνα σταμάτησαν τη "λειτουργία" τους για να αποτίσουν τον ελάχιστο φόρο τιμής.

Συγκλονισμένη όλη ποδοσφαιρική κοινότητα της Ισπανίας έχει εκφράσει με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή της στα θύματα της επίθεσης στο κέντρο της Βαρκελώνης, από την πρώτη στιγμή της δημοσιοποίησης του θλιβερού γεγονότος. Σήμερα στην Placa de Catalunya χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε μαζί με τον Βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο και τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι για να κρατήσουν ενός λεπτου σιγή στην μνήμη των θυμάτων.

2017 08 18T115420Z 2116719087 RC120BA85CB0 RTRMADP 3 SPAIN BARCELONA


(Ο Βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας στο κέντρο της εκδήλωσης μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης - Πηγή: REUTERS / SERGIO PEREZ)

Ανάμεσα τους ήταν και οι εκπρόσωποι της Μπαρτσελόνα με τον πρόεδρο Μπαρτομέου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ενώ την ίδια ώρα σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα της ομάδας κρατήθηκε επίσης ενός λεπτού σιγή.

Μάλιστα η Μπαρτσελόνα έδωσε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο από το προπονητικό κέντρο Τίτο Βιλανόβα, όπου ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι παίκτες του βουβοί απότισαν και αυτοί τον φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.

Μια μαύρη κορδέλα και το μήνυμα "Ενωμένοι είμαστε δυνατοί" και το hashtag "#TotsSomBarcelona - είμαστε όλοι Βαρκελώνη" συνοδεύει από το πρωί κάθε ανάρτηση του Καταλανικού συλλόγου στα social media.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ