ΣΠΟΡ

Τένις: Ο Κύργιος απέκλεισε τον Ναδάλ

Τένις: Ο Κύργιος απέκλεισε τον Ναδάλ
EPA/TANNEN MAURY

Ο Νικ Κύργιος έκανε πάλι το ...θαύμα του. Αυτήν την φορά δεν απασχολεί τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου με τα γνωστά ...καμώματα του, αλλά με τον θρίαμβο επί του Ράφα Ναδάλ (νο 2 στον κόσμο), στον προημιτελικό του τουρνουά τένις, που διεξάγεται στο Σινσινάτι των ΗΠΑ.

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, που βρίσκεται στο Νο 23 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε με 6-2, 7-5 του Ισπανού άσου και στον ημιτελικό της διοργάνωσης, θ΄αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Ναδάλ, Νταβίντ Φερέρ (σ.σ. Νο 31 στον κόσμο).

Παρά την ήττα αυτή, ο Ναδάλ θα βρεθεί -από την Δευτέρα- επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη, για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο του 2014. Αναφερόμενος σ΄αυτήν την εξέλιξη, ο έμπειρος άσος, εμφανίσθηκε φανερά ικανοποιημένος: «Δεν είναι κάτι απλό. Είναι απίστευτο. Η επιστροφή στην κορυφή μετά από τρία χρόνια είναι κάτι εντυπωσιακό. Είμαι ειλικρινά πανευτυχής. Θέλω να αποδείξω γιατί έφθασα σ΄αυτήν την θέση και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στην Νέα Υόρκη».

Ο 31χρονος Ισπανός, αναφέρθηκε και στην τραγωδία που έπληξε την Βαρκελώνη, με τα τρομοκρατικά χτυπήματα που άφησαν πίσως του 14 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες: «Αυτό που συνέβη είναι τραγικό. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Το αίσθημα ανασφάλειας είναι τρομακτικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ