ΣΠΟΡ

Eurobasket 2017: Νίκη της εθνικής στην Αγγλία στη σκιά του Αντετοκούνμπο

Eurobasket 2017: Νίκη της εθνικής στην Αγγλία στη σκιά του Αντετοκούνμπο
Νίκη και εκτός έδρας (μετά το τουρνουά της Πάτρας) επί της Μ. Βρετανίας η εθνική μπάσκετ ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Στο περιθώριο της είδησης-βόμβα της αποχώρησης του Γιάννη Αντετοκούνμπο από την προετοιμασία του Eurobasket 2017, η εθνική ομάδα νίκησε και στο επίσημο φιλικό τη Μεγάλη Βρετανία στο Λονδίνο με 88-84. Πρώτος σκόρερ της εθνικής ήταν και πάλι ο Νίκος Παππάς.

Χωρίς τους τρεις ασθενείς από γαστρεντερίτιδα (Πρίντεζης, Μπουρούσης και Παπαπέτρου), που έμειναν στην Αθήνα και με τα αποδυτήρια αναστατωμένα από την είδηση της αποχώρησης του Γιάννη Αντετοκούνμπο (έγινε γνωστή την ώρα που οι διεθνείς έκαναν προθέρμανση) η εθνική ομάδα κατάφερε να κερδίσει και στο επίσημο φιλικό τη Μεγάλη Βρετανία, μετά το προπονητικό διπλό της Παρασκευής (72-68).

18324944


(Ο Κώστας Μίσσας έχει πολλή δουλειά πλέον μετά την αποχώρηση Αντετοκούνμπο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ)

Και σε αυτό το ματς η εθνική αναζήτησε την ισορροπία και την ταυτότητά της έχοντας και καλά και μέτρια διαστήματα στο παιχνίδι της. Ο Νίκος Παππάς μοιάζει στο χρονικό αυτό σημείο να εξελίσσεται στον παίκτη-αναφορά στην επίθεση της εθνικής, καθώς ήταν και πάλι πρώτος σκόρερ με 22 πόντους.

18321479


(Πρώτος σκόρερ σταθερά της εθνικής ο Παππάς - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ)

Η εθνική πάντως έχει ζητήματα στην άμυνα της, καθώς οι 84 πόντοι που δέχθηκε από μια μέτρια ομάδα όπως η Μ. Βρετανία είναι πολλοί. Το ματς πάντως κρίθηκε στο φινάλε του με τους διεθνείς και να χάνουν βολές, αλλά και να καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν στην πίεση των γηπεδούχων.

Πλέον η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί στο τουρνουά Ακρόπολις (23-25 Αυγούστου με τη συμμετοχή Ιταλίας, Σερβίας και Γεωργίας) όπου ο Κώστας Μίσσας καλείται πλέον να χτίσει διαφορετικά την εθνική με δεδομένη την απουσία του Αντετοκούνμπο.

Δεκάλεπτα: 22-22, 44-46 (22-24), 65-59 (21-13), 84-88 (19-29)

Μ. Βρετανία (Προύντι): Λόρενς 6, Κλαρκ 23, Μάρεϊ 6, Νέλσον 13, Ολασένι 20, Ντανγκ Ακοντό, Τζόνσον 2, Ουίτλ, Μόκφορντ, Οκερέαφορ 5, Κιλέγια Τζόουνς, Ατσάρα 9, Μπίγκμπι Ουίλιαμς, Τζόσεφς

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 9, Παππάς 22, Παπανικολάου 9, Μπόγρης 8, Αντετοκούνμπο 5, Σλούκας 11, Παπαγιάννης 11, Μάντζαρης 3, Αγραβάνης, Μήτογλου 10

(Δείτε εδώ αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα)

Οι δηλώσεις του Κώστα Μίσσα

«Ήρθαμε να παίξουμε δύο παιχνίδια προετοιμασίας. Δυστυχώς δεν είχαμε μαζί μας τρεις βασικούς παίκτες, που λόγω ασθένειας έμειναν στην Αθήνα. Μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος από την επίθεσή μας, αλλά δεν είμαι χαρούμενος με την άμυνά μας. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερη άμυνα. Μπορώ να πω ότι είχαμε βελτίωση στα ριμπάουντ, σε σχέση με το φιλικό κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία στην Πάτρα όπου οι αντίπαλοι είχαν 18 επιθετικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου τώρα είναι ότι περιμέναμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίξει, αλλά δεν θα είναι παρών στο Ευρωμπάσκετ. Άρχισε την προετοιμασία με μας χωρίς κανένα πρόβλημα, στη συνέχεια το ιατρικό επιτελείο των Μπακς είπε πως χρειάζεται ξεκούραση για πέντε μέρες και μετά ζήτησαν να επανεξεταστεί. Υπήρχε επικοινωνία του γιατρού μας με εκείνους των Μπακς και πιστεύαμε πως όλα είναι καλά, αλλά μία ώρα πριν τον αγώνα μάς ενημέρωσαν από την Κίνα, όπου ο Γιάννης βρίσκεται για μία υποχρέωση με το ΝΒΑ, πως το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό και δεν θα παίξει. Θέλαμε να τον έχουμε μαζί μας, αλλά δεν είναι δυνατό. Πάντως έχω εμπιστοσύνη στους υπόλοιπους παίκτες μου, στο ταλέντο και την καρδιά τους. Έχουμε τρία ακόμη φιλικά προετοιμασίας και πιστεύω πως μέχρι τα επίσημα ματς θα είμαστε 100% έτοιμοι»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ