ΣΠΟΡ

Super League: Δύσκολη επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Λαμίας

Super League: Δύσκολη επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Λαμίας
Ο Ολυμπιακός έκανε το 2 στα 2 με νίκη "εκτός έδρας" επί της Λαμίας EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Ο Ολυμπιακός πέρασε πολύ δύσκολα από την "υπηρεσιακή έδρα" της Λαμίας στο Περιστέρι (το δημοτικό γήπεδο της πιθανότατα θα είναι έτοιμο στην 4η αγωνιστική με την ΑΕΚ) και νίκησε με ένα πέναλτυ του Φορτούνη. Σπουδαίο διπλό της Ξάνθης στην έδρα του Πλατανιά για την 2η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Η ποιότητα του ρόστερ έκανε τη διαφορά

Η Λαμία έκανε μια σπουδαία εμφάνιση και κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό (είχε προβλήματα στην άμυνα και ιδιαίτερα στα στημένα), αλλά της έλειψε η ποιότητα στην τελική προσπάθεια για να σκοράρει. Αντίθετα ο Ολυμπιακός (πιθανότατα και κουρασμένος από το ματς της Ευρώπης) πήρε το τρίποντο χάρις στην κλάση του Πάρντο που κέρδισε και το πέναλτυ, που έκρινε το ματς.

Το πρώτο 45λεπτο του Ολυμπιακού στο Περιστέρι δεν ήταν καλό δημιουργικά με αποτέλεσμα να έχει όλες και όλες 3 τελικές. Η μία από αυτές όμως ήταν το εύστοχο πέναλτυ του Φορτούνη (από ωραία προσπάθεια του Πάρντο και μαρκάρισμα του Αναστασιάδη).

4210080


(Ο Φορτούνης (ν.7) ευστοχεί στο πέναλτυ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Αντίθετα η Λαμία ήταν πολύ κινητική και επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της με 8 τελικές (3 εντός εστίας) και τον Καπίνο να σταματά τον Πίτι στο 5, αλλά και το δοκάρι στην κεφαλιά του Βουό στο 35, στις κορυφαίες στιγμές των νεοφώτιστων.

1 4210127


(Ο Βουό δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού - EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Στο πρώτο 20λεπτο του β μέρους ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς βελτιωμένος, με τον Πάρντο να δίνει το τέμπο από τα δεξιά και καλύτερη στιγμή το τετ α τετ του Ανσαριφάρντ (αντικατέστησε τον Μπεν) με τον Παπαδόπουλο (πάσα του Φορτούνη), αλλά τον Ασίγκμμπα να διώχνει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

4210191


(Ο Πάρντο (δ.) έκανε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Στο 72 αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Μίλιτς, που είχε πολλά προβλήματα με τους εξτρέμ της Λαμίας και τα πόδια του μπλέχτηκαν με του Βάντερσον (δεν έχει κάνει κίνηση για προβολή), που τον είχε περάσει και έβγαινε μόνος στην αντεπίθεση (οι ερυθρόλευκοι έχουν αρκετά παράπονα από το ρέφερι Κατσικογιάννη, ζητώντας και 2ο πέναλτυ σε προσπάθεια του Οφόε στο 40).

4210318


(Η στιγμή της αποβολής του Μίλιτς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Η Λαμία κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε, παρότι φάνηκε να έχει την υπεροπλία στον αέρα με τους αμυντικούς του Ολυμπιακού.

«Καθάρισε» στο πρώτο ημίχρονο

Μπρίτο και Γέντρισεκ σκόραραν σε ωραίες αντεπιθέσεις της Ξάνθης στα Περιβόλια στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Πλατανιά. Η ομάδα των Χανίων βελτιώθηκε κάπως αμυντικά στο β’ μέρος, αλλά δεν είχε ορθόδοξο τρόπο για να πετύχει κάποιο γκολ.

4209871


(Δίκαιη νίκη της Ξάνθης στα Χανιά - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ)

Ματσάρα στο Αγρίνιο

Δύο φορές ο Ατρόμητος προηγήθηκε μέσα στο Αγρίνιο με το 2ο γκολ του Ντάουντα πραγματικά εντυπωσιακό (με σουτ στο «παραθυράκι» του Κυριακίδη).

4209875


(Τα συγχαρητήρια των παικτών του Ατρομήτου στο Ντάουντα για το εκπληκτικό 2ο γκολ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ)

Όμως οι γηπεδούχοι του Παναιτωλικού δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια και έσωσαν έστω το βαθμό της ισοπαλίας με το Φαρλέι Ρόσα.

4209877


(Ο Χαντάκιας (ν.44) είχε ισοφαρίσει σε 1-1 για τον Παναιτωλικό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ)

Super League – 2η αγωνιστική

Σάββατο 26/8

Πλατανιάς-Ξάνθη 0-2 (18 Μπρίτο, 25 Γέντρισεκ)
Παναιτωλικός-Ατρόμητος 2-2 (67 Χαντάκιας, 79 Ρόσα - 33 Ντιγκινί, 69 Ντάουντα)
Λαμία-Ολυμπιακός 0-1 (29 πεν. Φορτούνης)

Κυριακή 27/8

ΠΑΟΚ-Κέρκυρα (19.15)
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός (19.15)
Πανιώνιος-Απόλλων (19.15)
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ (21.30)

Δευτέρα 28/8

ΑΕΛ-Αστέρας Τρ. (21.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ