ΣΠΟΡ

Eurobasket 2017: Με νάρθηκα ο Μάντζαρης κόντρα στη Γαλλία (vids)

Eurobasket 2017: Με νάρθηκα ο Μάντζαρης κόντρα στη Γαλλία (vids)
Πρόβλημα με τραυματισμό του Βαγγέλη Μάντζαρη στην εθνική ομάδα μπάσκετ EUROKINISSI SPORTS

Με ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της εθνικής ομάδας μπάσκετ για το 2ο αγώνα του Eurobasket 2017. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης χτύπησε στο αριστερό του χέρι και θα αγωνιστεί με ειδικό νάρθηκα απέναντι στους Γάλλους αύριο Σάββατο (16.30). Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μπήκε στο πρώτο top-5 της διοργάνωσης.

Χωρίς να είναι κάτι σοβαρο, ο διεθνής γκαρντ γύρισε το μικρό δαχτυλάκι του αριστερού του χεριού και οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπέστη συνδεσμική κάκωση. Ο Μάντζαρης θα φορέσει έναν ειδικό νάρθηκα και θα αγωιστεί κανονικά απέναντι στη Γαλλία (καθώς ο τραυματισμός είναι και στο αριστερό χέρι στήριξης και όχι αυτό που σουτάρει).

18403775


(Με ειδικό νάρθηκα θα αγωνιστεί ο Βαγγέλης Μάντζαρης (αρ.) στο ματς με τη Γαλλία - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARKKU OJALA)

Το ματς με τη Γαλλία ήταν εξαρχής κομβικό για τη θέση της εθνικής ομάδας στον όμιλο και μετά την ήττα-έκπληξη από την Φινλανδία των τρικολόρ, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς ακολουθεί και η αναμέτρηση με τη Σλοβενία.

Στις δηλώσεις τους τόσο ο Κώστας Μίσσας όσο και οι διεθνείς τόνισαν ότι το κλειδί για τον αγώνα θα είναι τα ριμπάουντς, η άμυνα και ο περιορισμός των λαθών.

18404047


(Λιγότερα λάθη από τους διεθνείς ζητά ο Κώστας Μίσσας - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARKKU OJALA)

Κώστας Μίσσας-Ομοσπονδιακός τεχνικός

«Η Εθνική πρέπει να είναι έτοιμη κάθε μέρα, ανεξάρτητα από ήλιο ή βροχή. Περιμένουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που θα είναι καλύτερη από το πρώτο της παιχνίδι. Η ήττα της από τη Φινλανδία θα κάνει τη Γαλλία πολύ πιο συγκεντρωμένη. Την έχουμε δει σε πάρα πολλά ματς. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το κομμάτι της άμυνας, ειδικά στην περιφέρεια που είναι η μεγάλη τους δύναμη και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Έχουμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις σε κάποιες διαφορετικές μορφές παιχνιδιού της Γαλλίας. Στην επίθεση όπου μπορέσουμε θα χτυπήσουμε στο τρανζίσιον και διαφορετικά θα χτυπήσουμε σε κάποιες αδυναμίες τους. Ο έλεγχος του ρυθμού είναι πολύ σημαντικός, γιατί είχαν στο προηγούμενο ματς σχεδόν το 50% των πόντων του από τον πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Θα πρέπει, λοιπόν, να μην τους το προσφέρεις αυτό, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επίθεση. Ο Μάντζαρης χτύπησε λίγο στην άκρη του δαχτύλου του, αλλά πιστεύω πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

18404051


(Δυνατό τεστ για την περιφέρεια της εθνικής το ματς με τη Γαλλία - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARKKU OJALA)

Νικ Καλάθης

«Πιστεύω πως η ομάδα είναι έτοιμη. Η Γαλλία προέρχεται από ήττα και θα έχει περισσότερο κίνητρο. Εμείς θέλουμε να δούμε πού βρισκόμαστε. Έλεγα και στον Θανάση Αντετοκούνμπο, που είναι συγκάτοικός μου, πως είναι ένα πολύ ισορροπημένο Ευρωμπάσκετ, το οποίο μπορεί να κερδίσει ο καθένας. Παρακολούθησα λίγο τη Γαλλία, θεωρώ πως δεν έπαιξαν όσο καλύτερα μπορούσαν στην πρεμιέρα, αλλά η Φινλανδία είναι καλή ομάδα. Θα πρέπει να σταματήσουμε τους σκόρερ τους και τους παίκτες που κάνουν πολλές δουλειές. Η Γαλλία έχει γκαρντ όπως οι Φουρνιέ, Ντε Κολό και Ερτέλ, ενώ έχει και τον Ντιαό που ελέγχει τα πάντα στην ομάδα. Εμείς έχουμε ισορροπία και στα γκαρντ και στη ρακέτα. Έχουμε παίκτες όπως ο Μπουρούσης και ο Πρίντεζης στο λόου ποστ. Μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα στην επίθεση. Πάμε βήμα-βήμα, στόχος είναι να βελτιωνόμαστε. Στο πρώτο ματς δεν παίξαμε όπως θέλαμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι. Το κλειδί και για τη συνέχεια θα είναι η άμυνα, γιατί έτσι βρίσκουμε σκορ στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ στο σετ παιχνίδι πηγαίνουμε πιο αργά. Φυσικά η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο πλήγωσε την ομάδα, είναι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, αλλά έχουμε πολλά παιδιά που παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο στην Ευρωλίγκα. Φυσικά δεν έχουμε έναν παίκτη να κάνει ό,τι ο Γιάννης μέσα στο γήπεδο, αλλά σαν σύνολο μπορούμε να καλύψουμε το κενό του. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε 6-7 παίκτες που έπαιζαν κυρίως, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν πολύ χρόνο, ενώ τώρα δεν ισχύει αυτό. Θα πρέπει να παίξουμε καλά για 40 λεπτά, με συγκέντρωση. Το κλειδί είναι να σταματήσουμε τα γκαρντ της Γαλλίας».

18404108


(Και ο Αγραβάνης θα έχει δουλειά με τους ψηλούς της Γαλλίας - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARKKU OJALA)

Ιωάννης Παπαπέτρου

«Σίγουρα θα δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο με τη Γαλλία. Θα είμαστε πιο έτοιμοι και θα εμφανιστούμε καλύτεροι. Η Γαλλία έχει πάρα πολλούς επιθετικούς στόχους και παίκτες που τραβούν την επίθεσή τους. Δεν είναι ένας παίκτης που πρέπει να περιορίσουμε, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να μείνουμε στο παιχνίδι από την άμυνά μας. Εμείς έχουμε πολλά όπλα. Δεν υπερεκτιμούμε, ούτε υποτιμούμε τους εαυτούς μας. Και εμείς είμαστε καλοί επιθετικά, στο λόου ποστ, στο πικ εν ρολ, αλλά και στα σουτ, τα οποία μπορεί να μην έχουν μπει ακόμα, αλλά κάποια στιγμή θα τα βάλουμε. Θα πρέπει να περιορίσουμε τη δημιουργία από τα γκαρντ τους, καθώς από εκεί ξεκινούν όλα. Οι ψηλοί είναι δεύτερης γραμμής, αλλά είναι καλοί. Πρέπει να περιορίσουμε τα γκαρντ και τα πικ εν ρολ τους. Και εγώ προσωπικά και η ομάδα χθες ήμασταν λίγο αγχωμένοι. Φαίνεται και από την εικόνα. Αφήνουμε πίσω μας αυτό το ματς, νικήσαμε και αυτό είναι που μετράει. Κοιτάμε το επόμενο ματς, που θα πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι και βελτιωμένοι. Όταν γυρνάς σπίτι ή στο ξενοδοχείο σκέφτεσαι τι έχεις κάνει λάθος και τι καλά. Ξέρουμε τα λάθη μας. Αλλά, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να βελτιωθούμε ενόψει Γαλλίας». (Πηγή: ΕΟΚ)

Top-5 με Αντετοκούνμπο

Βίντεο χάιλαϊτς χωρίς Αντετοκούνμπο δε γίνεται. Και ο Γιάννης μπορεί να απουσιάζει, αλλά ο Θανάσης τον αντικαθιστά επάξια από την πρώτη κιόλας αγωνιστική. Η μία από τις δύο τάπες του μπήκε στο top-5 της αγωνιστικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ