ΣΠΟΡ

Eurobasket 2017: Ο Γιάννης Αντετοκουνμπο κοντά στην εθνική και το Θανάση (vid)

Eurobasket 2017: Ο Γιάννης Αντετοκουνμπο κοντά στην εθνική και το Θανάση (vid)
Η FIBA μιλά και πάλι για τα αδέλφια Αντετοκούνμπο, με αφορμή την εμφάνιση του Θανάση (αρ.) κόντρα στη Γαλλία για το Eurobasket 2017 ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARKKU OJALA

Την προσπάθεια της εθνικής ομάδας στο Eurobasket 2017 παρακολουθεί μαζί με τους Έλληνες φιλάθλους και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Giannis δηλώνει περήφανος για τον αδελφό του, ενώ η FIBA ετοίμασε ένα ακόμη αφιέρωμα στην εμφάνιση του Θανάση κόντρα στη Γαλλία και την ήττα με 95-87.

Αναμφίβολα δεν έχει το ταλέντο του Greek Freak, όμως η καρδιά και το πάθος του Θανάση Αντετοκούνμπο στα δυο πρώτα ματς με Ισλανδία και Γαλλία αποδεικνύουν ότι δίκαια παίζει στην εθνική ομάδα και όχι χαριστικά λόγω της παρουσίας του Γιάννη. Εκτός από την ενέργεια στην άμυνα, που δεν έχει κανένας άλλος από τους διεθνείς μέχρι τώρα, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πρόσθεσε και πολύτιμους πόντους.

18412081 copy


(Αφιέρωμα στο Θανάση Αντετοκούνμπο (43) από τη FIBA - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARKKU OJALA)

Σε 27 λεπτά ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε 12 πόντους (4/4 2π και 4/7 β.), 6 ριμπάουντς (3/3), 1 ασ., 2 κλεψ. και 2 κοψ. και δείκτη απόδοσης (EF) 20, 2ος πίσω από τον Σλούκα. Η FIBA ετοίμασε ένα ακόμη βίντεο αφιέρωμα, λέγοντας ότι υπάρχει Αντετοκούνμπο στο Eurobasket , και σίγουρα κάποιο από τα καρφώματά του θα μπει και στο δεύτερο Top-5.

Δικαιολογημένα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ένιωσε περήφανος και με φώτο του αδελφού του, έστειλε το μήνυμα σε όλη την ομάδα: "συνεχίζουμε να παλεύουμε".

https://www.instagram.com/p/p

Η ανάρτηση του Αγραβάνη

Σε μια κακή βραδιά και προπονητικά, Μπόγρης και Αγραβάνης έμειναν στον πάγκο. Μόνον ο νεαρός φόργουορντ πάτησε για 43 δευτερόλεπτα παρκέ (με αρκετούς να αναφέρουν ότι και οι δύο θα μπορούσαν να προσφέρουν αμυντικά τουλάχιστον στην πρασπάθεια ανατροπής του σκορ). Πάντως ο Αγραβάνης έδειξε ιδιαίτερα πειραγμένος, κάνοντας μια ανάρτηση με τον ίδιο να σουτάρει με τη φανέλα του Ολυμπιακού και το σχόλιο "mood-διάθεση".

18403775


(Ο Αγραβάνης (κοιτά τον αντίπαλο του και το Μάντζαρη, που παίζει άμυνα) έκανε ένα βιαστικό post μετά το ματς με τη Γαλλία - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARKKU OJALA)

Το post κατέβηκε μετά από λίγα δευτερόλεπτα, αφού αρκετοί θεώρησαν ότι ο παίκτης έδειχεν ότι σκέφτεται περισσότερο την ομάδα του από την εθνική. Ό,τι και αν εννοούσε ο Αγραβάνης, πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα της απειθαρχίας που υπάρχει στα αποδυτήρια (και μπορεί κανείς να διακρίνει και την ώρα του αγώνα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ