ΣΠΟΡ

Eurobasket 2017: Τώρα αρχίζει η διοργάνωση για την εθνική ομάδα

Eurobasket 2017: Τώρα αρχίζει η διοργάνωση για την εθνική ομάδα
Έτοιμη για την αντεπίθεση στη διοργάνωση η εθνική ομάδα ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MAURI RATILAINEN

Η απογοητευτική πρώτη φάση του Eurobasket 2017 είναι παρελθόν. Στην εθνική ομάδα πλέον κοιτούν τα νοκ άουτ παιχνίδια και με οδηγό την εμφάνιση κόντρα στην Πολωνία, η εθνική ξεκινά τα νοκ άουτ παιχνίδια με τη Λιθουανία, αύριο Σάββατο (21.30). Αυτό ήταν το πνέυμα των δηλώσεων του Κώστα Μίσσα, και των Μάντζαρη-Μπουρούση στην επίσημη συνέντευξη Τύπου. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Μπουρούση για την απόδοσή του στο τουρνουά.

 

Μπουρούσης: "Δεν υπάρχω στο γήπεδο!"

Αφοπλιστικός και αυθόρμητος στις δηλώσεις του ο Γιάννης Μπορούσης παραδέχθηκε ότι δεν έχει βοηθήσει καθόλου την εθνική ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κλίμα των αποδυτηρίων, την παραμονή ενός παιχνιδιού, που μπορεί να είναι και το τελευταίο του με το εθνόσημο.

18412204


(Καταπληκτική δήλωση του Γιάννη Μπουρούση - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARKKU OJALA)

«Σκέφτομαι το παιχνίδι αύριο και τίποτε άλλο. Δεν έχω βοηθήσει καθόλου την ομάδα για να είμαι ειλικρινής, σαν να μην υπάρχω στο γήπεδο μέσα. Θα προσπαθήσω σε ένα δύσκολο ματς να βγάλω όλη την εμπειρία μου. Είτε με σπασμένο χέρι, σπασμένο πλευρό... Το θέμα είναι τι θα γίνει αύριο. Μπορεί να είμαι 13 χρόνια στην ομάδα, αλλά αν βάλετε κάμερα στα αποδυτήρια δεν υπάρχει κανένας τσακωμός, αν εξαιρέσεις το περιστατικό με τον Παππά που δεν έχει σχέση με την ομάδα. Το κλίμα είναι καλό, κάνουμε πολύ χαβαλέ στην ομάδα. Θέλω να πιστεύω πως τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα, αυτή είναι η γενιά που πρέπει να οδηγήσει την ομάδα στο μέλλον. Ο Παπαγιάννης έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια, ο Αγραβάνης προσπαθεί πάρα πολύ και θεωρώ πως είναι πολύ ομαδική δουλειά. Το ματς αυτό θα μας καθορίσει αν θα βγούμε ξανά στην ελίτ ή όχι».

Μάντζαρης: "Τώρα αρχίζει το τουρνουά"

Λιτός και μετρημένος στις δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μάντζαρης, που ξεκαθάρισε ότι τώρα ξεκινά η διοργάνωση για την εθνική ομάδα.

18412122


(Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια της εθνικής ομάδας - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARKKU OJALA)

«Υπάρχει μια σχετική ανησυχία για τις εμφανίσεις στους ομίλους, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Είναι σαν να ξεκινά τώρα το Ευρωμπάσκετ για μας. Άτυπα ξεκίνησε στο ματς με την Πολωνία, αλλά θέλουμε τη νίκη ή τις νίκες για να συνεχίσουμε στο τουρνουά. Στο χέρι μας είναι ξεκινώντας από τη Λιθουανία να αλλάξουμε τις εμφανίσεις μας και να κάνουμε μια νέα αρχή. Πιστεύω πως μετά από τέτοια πίεση που περνάς σε ένα ματς όπως με την Πολωνία που δεν είχε τίποτα να χάσει, αυτό βοηθά. Εμείς κάναμε το αυτονόητο. Το να περάσουμε δεν ήταν επιτυχία, αλλά κάτι που έπρεπε να γίνει. Είμαστε άνθρωποι, όχι μηχανές. Έχουμε πίεση, έχουμε άγχος. Πολύς κόσμος στενοχωρήθηκε με τις εμφανίσεις μας, αλλά κι εμείς δεν κοιμόμασταν. Χρειάζονται οι νίκες για να ανέβει η ψυχολογία. Συζητήσαμε, μιλήσαμε και όλοι είμαστε καλά μεταξύ μας, σε αντίθεση με ό,τι γράφτηκε. Απλά αδικούσαμε τους εαυτούς μας. Πιστεύουμε πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη».

Κώστας Μίσσας: "Όλα ξεκινούν από την άμυνα"

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας επανέλαβε ότι η άμυνα θα είναι το κλειδί του αγώνα με τη Λιθουανία.

4218542


(Κλειδί η άμυνα και στο ματς με τη Λιθουανία για τον Κώστα Μίσσα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

«Ο δικός μας προβληματισμός και η πίεση πρέπει να υπάρχει για να βγάλουμε έναν καλύτερο εαυτό από την εικόνα που είχαμε στην πρώτη φάση. Σίγουρα ότι παίξαμε ήδη ένα νοκ άουτ και διαχειριστήκαμε την πίεση είναι θετικό. Παίζουμε με μια αρκετά καλή ομάδα, που έχει ταλέντο και αδυναμίες. Όλες οι ομάδες καθορίζονται από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Είναι σημαντικό το κομμάτι της τακτικής και της συγκέντρωσης. Έχουμε αντιληφθεί τι πρέπει να κάνουμε ώστε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Στην άμυνα πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι. Η άμυνά μας έχει πολλά πάνω-κάτω και φυσικά πρέπει να ολοκληρώνεται με ριμπάουντ, γιατί η Λιθουανία είναι δεύτερη στα επιθετικά ριμπάουντ στην πρώτη φάση. Παίζουν πολύ στο ποστ με Βαλαντσιούνας και Μοτιεγιούνας και φυσικά παίζουν πικ εν ρολ με τον Καλνιέτις κατά πρώτο λόγο. Είναι πολύ σημαντικό τι συγκέντρωση θα έχουμε σε όλους αυτούς τους τομείς, όπως και η απόλυτη διάθεση και η υπέρβαση, πρώτα στο ένας εναντίον ενός και στο κομμάτι των συνεργασιών. Αυτό συμβαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχει μπάλα που δεν θα βουτήξουμε να διεκδικήσουμε ή ριμπάουντ στο οποίο δεν θα κάνουμε μποξ άουτ. Έχουμε τη δυνατότητα να τρέξουμε γιατί η Λιθουανία δεν έχει πολύ οργανωμένο αμυντικό τρανζίσιον. Στο κομμάτι του αιφνιδιασμού είναι επικίνδυνοι γιατί τελειώνουν συχνά με μακρινό σουτ. Χρειάζεται προσοχή στις επιστροφές μας. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσήλωση και συγκέντρωση, με διάφορες μορφές τακτικής. Αν δούμε ένα στατιστικό που είναι πολύ σημαντικό, η Λιθουανία έχει 37% στα τρίποντα και εμείς 39% (γελάει). Πολλές φορές τα νούμερα δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια στο κομμάτι της στατιστικής. Συχνά υπάρχουν κάποια απρόβλεπτα πράγματα σε ένα παιχνίδι. Στόχος είναι να αρχίσουμε και να τελειώσουμε το νοκ άουτ όπως εμείς θέλουμε». (Πηγή: ΕΟΚ)

(Διαβάστε εδώ όλες τις δηλώσεις στη Σ/Τ από την ιστοσελίδα της ΕΟΚ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ