ΣΠΟΡ

US OPEN: Η Στίβενς είναι η νέα «βασίλισσσα» του Αμερικανικού τέννις (vids)

US OPEN: Η Στίβενς είναι η νέα «βασίλισσσα» του Αμερικανικού τέννις (vids)
Η Σλόαν Στίβενς κατέκτησε το US OPEN 2017 ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JOHN G. MABANGLO

Η Σλόαν Στίβενς είναι η νέα Αμερικανίδα «βασίλισσα» του τέννις, νικώντας 2-0 σετ (6-3 και 6-0) την κολλητή της Μάντισον Κις στον τελικό του US OPEN. Η 24χρονη τεννίστρια καταφέρνει να κατακτήσει το πρώτο της Grand Slam τίτλο, λίγους μόνον μήνες μετά το σοβαρό τραυματισμό της στο πόδι.

Κις και Μάντισον είχαν γράψει ιστορία πριν την έναρξη του τελικού στο Φλάσινγκ Μίντοους: για πρώτη φορά μετά το 2005, σε τελικό Grand Slam, υπήρχε Αμερικανίδα φιναλίστ, που δεν την έλεγαν Γουίλιαμς (!).

18443914


(Στίβενς (αρ.) και Κις (δ.) πριν τον τελικό - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JOHN G. MABANGLO)

Με τη Σερένα νέα μαμά, η Στίβενς απέκλεισε στον ημιτελικό τη Βένους Γουίλιαμς και έδειξε χαρακτήρα και αποφασιστικότητα στον τελικό. Δύο break στο πρώτο σετ και 6-3 και άνετο 6-0 στο δεύτερο και νίκη μέσα σε 1 ώρα. Η Κις έκανε πολλά λάθη και δεν μπήκε ποτέ στο ματς, έχοντας μείνει στις εντυπώσεις του ημιτελικού με την Βαντεβέγκε.

18445201


(Η αντίδραση της Στίβενς μετά τη νίκη της - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JOHN G. MABANGLO)

Από το χειρουργείο στην κορυφή

Η Στίβενς είχε φτάσει στο ν.11 (Οκτώβριος 2013), αλλά πέρυσι αποσύρθηκε από το Αμερικανικό OPEN με κάταγμα κούρασης. Τον περασμένο Ιανουάριο χειρουργήθηκε στο πόδι και περπατούσε με δυσκολία σχεδόν 5 μήνες πριν. Έμεινε μεγάλο διάστημα εκτός κορτ και εργάστηκε σαν τηλεσχολιαστής και ρεπόρτερ κορτ σε μεγάλα τουρνουά!

Με τη στήριξη του συντρόφου της, του διεθνή Αμερικανού ποδοσφαιριστή Τζόζι Άλντιντορ, επέστρεψε στη δράση στο Wimbledon, όπου αποκλείστηκε στον α γύρο. Σταδιακά ξεχώρισε στα διάφορα καλοκαιρινά τουρνουά, έχοντας κατρακυλήσει πάντως στο ν.957 (!).

18445183


(Συγχαρητήρια στη Στίβενς από τον προπονητή της Κουάμε Μάρεϊ (κ.) και το σύντροφό της Τζόζι Άλντιντορ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / PETER FOLEY)

Πλέον μετά τη νίκη της, η Στίβενς θα ξαναγυρίσει στο top-20 (στο 17) και θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει υγιής στην ελίτ του γυναικείου τέννις. Με την επικράτησή της, τέσσερεις διαφορετικές αθλήτριες κατέκτησαν εφέτος τα τουρνουά Grand Slam: Αυστραλία-Σερένα Γουίλιαμς, Ρολάν Γκαρός-Οσταπένκο, Γουίμπλεντον-Μουγκουρούθα.

18445209


(Η Κις (αρ.) και η Στίβενς (δ.) με τα τρόπαιά τους - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JOHN G. MABANGLO)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ