ΣΠΟΡ

Συγκλονιστική κίνηση ανθρωπιάς από τον Πατρίς Εβρά στους άστεγους (vid)

Συγκλονιστική κίνηση ανθρωπιάς από τον Πατρίς Εβρά στους άστεγους (vid)
Συγκλονιστική κίνηση ανθρωπιάς του Πατρίς Εβρά προς τους άστεγους της Μασσαλίας ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / PETER POWELL

Ο Πατρίς Εβρά έχει κατακτήσει τους κορυφαίους τίτλους στο ποδόσφαιρο και έχει παίξει στα σημαντικότερα πρωταθλήματα του κόσμου. Η επιτυχία του όμως δεν τον εμπόδισε να παραμείνει ταπεινός και το απέδειξε με μια συγκινητική του κίνηση προς τους αστέγους της Μασσαλίας.

Ο Γάλλος αμυντικός βρέθηκε στην κορυφή φορώντας τις φανέλες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Γιουβέντους και βέβαια της εθνικής Γαλλίας. Κέρδισε δόξα και χρήματα και θεωρείται ένας από τους καλύτερους σύγχρονους πλάγιους μπακ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

16838385


(Ο Πατρίς Εβρά με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / FILIP SINGER)

Στα 36 του χρόνια, ο Εβρά επέστρεψε στη Γαλλία για να κλείσει την καριέρα του με τη Μαρσέιγ, και κατάφερε με μια συγκλονιστική κίνηση ανθρωπιάς να αφυπνίσει συνειδήσεις. Πήγε ο ίδιος στο ρεπό του της Δευτέρας και έδωσε προσωπικά φαγητό σε άστεγους στο λιμάνι της Μασσαλίας και έστειλε ένα μήνυμα ανθρωπιάς με το σχόλιο που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/p

«Απολαμβάνοντας τη Δευτέρα μου στη Μασσαλία. Το λυπηρό κομμάτι του ταξιδιού μου είναι ότι βρήκα περισσότερους από 12 άστεγους σε λιγότερα από 30 λεπτά. Τι έκανες εσύ σήμερα; Βοήθησες κάποιον; Ή απλά παραπονέθηκες και κατηγόρησες κάποιον άλλον; Αισθάνομαι ευλογημένος. Χαρούμενη Δευτέρα» ήταν τα λόγια του, που αναμεταδίδονατι από όλα τα κορυφαία ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου.

16828232


(Καθολική επιδοκιμασία για την κίνηση και το μήνυμα του Πατρίς Εβρά - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / HORCAJUELO)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ