ΣΠΟΡ

La Liga: Εγκαίνια για το νέο σπίτι της Ατλέτικο Μαδρίτης (vids)

La Liga: Εγκαίνια για το νέο σπίτι της Ατλέτικο Μαδρίτης (vids)
Το εντυπωσιακό νέο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την ομάδα ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ATLETICO MADRID - HANDOUT

Η μεγάλη στιγμή για τους οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης έφτασε. Το νέο γήπεδο της ομάδας, το Wanda Metropolitano θα ανοίξει επίσημα τις πόρτες του αύριο Σάββατο και εφεξής θα αποτελεί στην έδρα των ροχιμπλάνκος της Μαδρίτης, στη θέση του Βιθέντε Καλντερόν. Τα εγκαίνια θα γίνουν στην αναμέτρηση της Ατλέτικο με τη Μάλαγα, παρουσία του Βασιλιά Φιλίππου. 

Το πρώην Ολυμπιακό στάδιο της Μαδρίτης βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της πόλης και αρχικά είχε κτιστεί για την υποψηφιότητα της πόλης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Η ανάθεση των αγώνων στο Ρίο άφησε το έργο χωρίς "σκοπό" και η Ατλέτικο Μαδρίτης άδραξε την ευκαιρία για να βρει το νέο της σπίτι και να μετακομίσει από την υποβαθμισμένη περιοχή της ιστορικής έδρας της στο Βιθέντε Καλντερόν.

18429809


(Άποψη από τη νέα έδρα της Ατλέτιμο Μ. - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ATLETICO MADRID - HANDOUT)

Το 2013 η Ατλέτικο ανακοίνωσε τις εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου, που έγινε καθαρά ποδοσφαιρικό με 68 χιλιάδες θέσεις (όλες σκεπαστές), που θα δημιουργήσουν το αντίπαλο δέος στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου της Ρεάλ. Από τις 12.00 το μεσημέρι (ωρα Ελλάδας) θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του γηπέδου, με τους φιλάθους να έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το νέο πολυκατάστημα με τα επίσημα προϊόντα της ομάδας, σε μία έκταση 1200 τμ (σε σχέση με το μικρό μαγαζάκι, που υπήρχε κοντά στο Βιθέντε Κλαντερόν).

Με πρόσβαση στο χώρο από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ειδικός σταθμός του μετρό και γραμμές λεωφορείου), οι φίλαθλοι μπορούν να προσέρχονται από τις 13.00 στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, όπου θα έχουν στηθεί παιδότοποι, και υπαίθρια μπαρ, όπου θα σερβίρονται μπύρες και τάπας.

Επίσημα οι Θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 20.00, ενώ η σέντρα του αγώνα της Ατλέτικο με τη Μάλαγα θα είναι στιε 21.45. Ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος θα κάνει τα εγκαίνια, που θα μεταδοθούν τηλεοπτικά σε 182 χώρες.

18429789


(Το βράδυ του Σαββάτου ανοίγει επίσημα τις θύρες το νέο γήπεδο της Ατλέτικο Μ. - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ATLETICO MADRID - HANDOUT)

Πριν όμως το πρώτο επίσημο γκολ, υπήρξε κάποιος που πρόλαβε να σκοράρει: ο Τσόλο Σιμεόνε πήγε πρώτος από τους παίκτες του στην προπόνηση και έβαλε γκολ στην εστία.

Μένει να δούμε εάν ο Αργεντινός προπονητής φέρει γούρι στην ομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ