ΣΠΟΡ

Super League: Γκέλα του Ολυμπιακού, έμεινε στο Χ με τον Αστέρα Τρ.

Super League: Γκέλα του Ολυμπιακού, έμεινε στο Χ με τον Αστέρα Τρ.
Απογοήτευση στις τάξεις του Ολυμπιακού για το Χ με τον Αστέρα Τρίπολης EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από το Καραϊσκάκης, με το 1-1 με τον Ολυμπιακό, να διαμορφώνεται από δύο πέναλτυ και πολλή γκρίνια για τις αποφάσεις του διαιτητή. Στις τάξεις των Πειραιωτών πάντως επικρατεί προβληματισμός για το χαμένο βαθμό στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή, την εμφάνιση των ερυθρόλευκων και τις αγωνιστικές επιλογές του Μπεσνίκ Χάσι. Ο ΠΑΟΚ νωρίτερα νίκησε δύσκολα 1-0 τον Παναιτωλικό.

Η νέα 11άδα του Ολυμπιακού με Ζιλέ-Φιγκέιρας στα άκρα της άμυνας και του Ζντιέλαρ, Οφόε και Μάριν στα χαφ δεν είχε καλή δημιουργία στο α 45λεπτο και δεν πάτησε εύκολα στην περιοχή του Αστέρα.

18474304


(Ο τερματοφύλακας του Αστέρα διώχνει με γροθιές - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Οι ερυθρόλευκοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στο ίδιο διάστημα (παρότι οι παίκτες του Αστέρα βρέθηκαν αρκετές φορές στην περιοχή του Καπίνο, δίχως πάντως τελική), αλλά και στη δική τους επίθεση απείλησαν μόνο με μακρινά σουτ του Ζντιέλαρ και του Οφόε (κυρίως μετά το 30) και μια κεφαλιά του Ένχελς στο 39 μετά από κόρνερ, πάνω από το δοκάρι.

18474305


(Ο Τζούρτζεβιτς δεν τροφοδοτήθηκε στο α 45λεπτο του αγώνα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Ο Αστέρας είχε επικεντρώσει τις προσπάθειές του από την αριστερή πλευρά με τον Ισνάλντο πάνω στο Ζιλέ και παρότι στα 45 λεπτά δεν έφεραν αποτέλεσμα, στο 54 ήρθε το πέναλτυ για τους φιλοξενούμενους, με το Ρομαό να σταματά με το χέρι τη σέντρα του Αργεντινού (η μπάλα πάντως νωρίτερα είχε βγει όλη εκτός γραμμής δίχως να καταλογιστεί το άουτ).

Ο Μανιάς ψύχραιμα άνοιξε το σκορ.

1 4229194


(Ο Μανιάς (ν.11) βάζει το πέναλτυ για τον Αστέρα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο Μπεσνίκ Χάσι άλλαξε άμεσα σχήμα με τους Πάρντο και Εμενίκε στις θέσεις των αρνητικών Καρσελά και Μάριν και πλέον προσπάθησε με 4-4-2 να γυρίσει το ματς. Ο Εμενίκε άγγιξε το γκολ με κεφαλιά στο δοκάρι στο 63.

Αυτή ήταν όμως για πολλή ώρα η μοναδική επικίνδυνη φάση του Ολυμπιακού, ενώ αντίθετα ο Αστέρας θα μπορούσε να «κλειδώσει» το τρίποντο στο τετ α τετ του Καπίνο με τον Καλτσά, αλλά και μια λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στο Δουβίκα (80) που έβγαινε μόνος του με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

18474302


(Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται ο Μπεσνίκ Χάσι για τις επιλογές του στο ματς με τον Αστέρα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έβαλε στο φινάλε και τον Ανδρούτσο αντί του Ρομαό, δίνοντας τις δύο πλευρές σε Πάρντο και Σεμπά (με τους Ζιλέ, Ένχελς, Φιγκέιρας τριάδα) και με στημένα πίεσε για το γκολ (ο Αθανασιάδης στο 83 απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς).

4229286


(Ο Αθανασιάδης σταματά την κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Καπίνο να σταματά το Δουβίκα (με γρήγορη έξοδο) και μια ακόμη αμφισβητούμενη φάση με το διαιτητή Κουτσιαύτη να δίνει πέναλτυ σε σουτ του Ανδρούτσου και την μπάλα να βρίσκει περισσότερο στο στήθος και λιγότερο στο χέρι του Ιγκλέσιας. Ο Τζούρτζεβιτς ευστόχησε στο 93 για το 1-1.

4229316


(Ο Τζούρτζεβιτς ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό από το πέναλτυ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και υπάρχει έντονος προβληματισμός στις τάξεις των ερυθρόλευκων, που είναι πιθανόν να βρεθούν 2 βαθμούς από την κορυφή, εάν η ΑΕΚ (χωρίς πάντως Σιμόες, Γαλανόπουλο και Κονέ) κερδίσει τη Λαμία στο Περιστέρι την Κυριακή.

Αγχωτική νίκη του ΠΑΟΚ

Ο Παναιτωλικός έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ στην άδεια Τούμπα, κρατώντας μάλλον εύκολα στο πρώτο 45λεπτο το 0-0.

18474003 copy


(Η άμυνα του Παναιτωλικού κράτησε μακριά την επίθεση του ΠΑΟΚ στο α 45λεπτο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ PIXEL)

Η είσοδος του Βιεϊρίνια στο 2ο μέρος έδωσε και ψυχολογία στους παίκτες του Λουτσέσκου, που πίεσαν την εστία των Αγρινιωτών, αλλά ο Κυριακίδης και ο Μόρας πάνω στη γραμμή αποσόβησαν το γκολ στο 60 σε κεφαλιά του Πρίγιοβιτς και σουτ του Πέλκα.

18472009


(Ο Πρίγιοβιτς κατάφερε να νικήσει με κεφαλιά τον Κυριακίδη και τους αμυντικούς του Παναιτωλικού - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ PIXEL)

Στο 69 έχασε σπουδαία ευκαιρία και ο Πορτογάλος μέσος του ΠΑΟΚ, όμως στο 75 η άμυνα του Παναιτωλικού τιμωρήθηκε στη μοναδική φάση, που έχασε το Σέρβο φορ.

18472012


(Ο Βιεϊρίνια (ν.88) δίνει συγχαρητήρια στον Πρίγιοβιτς - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ PIXEL)

Ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά από το σημείο του πέναλτυ πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα και έστειλε το Δικέφαλο στους 8 βαθμούς, όσους έχει και ο Ολυμπιακός, με την ΑΕΚ στους 7 με ματς λιγότερο.

Γκολ ο Μπραντάο, νίκη ο Λεβαδειακός

Ο Μπραντάο άνοιξε λογαριασμό στο Ελληνικό πρωτάθλημα σκοράροντας στο 3ο λεπτό με πέναλτυ και ο Λεβαδειακός πήρε ένα σημαντικό τρίποντο με την Ξάνθη. Η επικράτηση του ήταν δίκαιη αφού είχε τις καλύτερες ευκαιρίες και για 2ο γκολ (με το Ζίφκοβιτς να σταματά στο 44 σε τετ α τετ το Γιουσούφ), ενώ του ακυρώθηκα λανθασμένα (για οφσάιντ) το τέρμα του Γιουσούφ στο 27.

18471866


(Οι παίκτες του Λεβαδειακού πανηγυρίζουν το γκολ του Μπραντάο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Η Ξάνθη ήταν κατώτερη των περιστάσεων και είχε μία ουσιαστικά φάση, που άγγιξε το γκολ με τον Μπραντάο (!) να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του από κόρνερ και τον Επασί στη συνέχεια να πιάνει την κεφαλιά του Γέντρισεκ από 3 μέτρα. Σε όλο το β μέρος όμως δεν μπόρεσε καν να απειλήσει το Λεβαδειακό, που λίγο έλειψε να κάνει με προβολή του Γιακουμάκη στο 89 το 2-0.

Super League Σουρωτή – 4η αγωνιστική

Σάββατο 16/9
Λεβαδειακός-Ξάνθη 1-0 (3 πεν. Μπραντάο)
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-0 (75 Πρίγιοβιτς)
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρ. 1-1 (93 πεν. Τζούρτζεβιτς / 54 πεν. Μανιάς)

Κυριακή 17/9
Παναθηναϊκός-Απόλλων (16.00)
ΑΕΛ-Ατρόμητος (18.15)
Πλατανιάς-Κέρκυρα (18.15)
Λαμία-ΑΕΚ (20.30)

Δευτέρα 18/9
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος (19.00)

Super League Σουρωτή – 5η αγωνιστική

Σάββατο 23/9
Απόλλων-Πλατανιάς (16.00)
Ατρόμητος-Λαμία (18.15)
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός (20.30)

Κυριακή 24/9
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (16.00)
Κέρκυρα-Λεβαδειακός (18.15)
Πανιώνιος-ΑΕΛ (18.15)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός (20.30)

Δευτέρα 25/9
Ξάνθη-Αστέρας Τρ. (19.00)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ