ΣΠΟΡ

Eurobasket 2017: Υποδοχή πρωταθλητών σε Σλοβενία και ... Σερβία (vids)

Eurobasket 2017: Υποδοχή πρωταθλητών σε Σλοβενία και ... Σερβία (vids)
Θριαμβευτική υποδοχή στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TOLGA BOZOGLU

Η Σλοβενία πανηγύρισε την επιστροφή των θριαμβευτών του Eurobasket 2017. Από νωρίς το απόγευμα στη βροχερή Λουμπλιάνα, ανέμεναν το Ντράγκιτς και την παρέα του με το τρόπαιο οι Σλοβένοι φίλαθλοι. Αντίστοιχη υποδοχή όμως επεφύλαξαν και στους παίκτες της εθνικής Σερβίας στο Βελιγράδι!.

Πανηγύρι στη βροχή

Ούτε ο κακός καιρός ή η βροχή που έπεφτε από νωρίς το απόγευμα στη Σλοβενική πρωτεύουσα, εμπόδισε περισσότερους από 25 χιλιάδες φιλάθλους να συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία. Μαζεύτηκαν από τις 18.00 ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα με τραγούδια και χορούς από συναυλία, που διοργανώθηκε περιμένοντας την άφιξη της αποστολής. Η μετακίνηση με τα τρένα και τα λεωφορέια ήταν δωρεάν όλη την ημέρα, ώστε να συγκεντρωθεί ο κόσμος.

18478401


(Υποδοχή ηρώων περίμενε τους πρωταθλητές Ευρώπης Σλοβένους - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SEDAT SUNA)

Η αποστολή έφτασε στο αεροδρόμιο λίγο μετά τις 20.00 ώρα Ελλάδας και έγινε δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους, με τη σχετική αψίδα του θριάμβου από οχήματα της πυροσβεστικής. Πρώτος κατέβηκε από το αεροσκάφος ο Γκόραν Ντράγκιτς και αποθεώθηκε.

Το πούλμαν μετέφερε μέσα από γεμάτους δρόμους την αποστολή στην κεντρική πλατεία της Λουμπλιάνα, όπου συνεχίστηκε το πάρτυ.

Και όλοι μαζί φώναξαν "πρωταθλητές" όταν τους κάλεσε ο Γκόραν Ντράγκιτς.

https://www.instagram.com/p/p

Υποδοχή πρωταθλητών στους Σέρβους

Υποδοχή πρωταθλητών όμως επεφύλαξαν και οι Σέρβοι στους δευτεραθλητές Ευρώπης. Οι Σέρβοι φίλαθλοι αναγνώρισαν την τεράστια προσπάθεια του Τζόρτζεβιτς και των διεθνών και παρά την ήττα στον τελικό τους χειροκρότησαν θερμά αρχικά στο αεροδρόμιο.

2017 09 17T205123Z 2026144004 UP1ED9H1LXMUO RTRMADP 3 BASKETBALL EUROBASKET FINAL


(Τιμές πρωταθλητών περίμενε τους Σέρβους μπασκετμπολίστες στο Βελιγράδι - Πηγή: REUTERS / MURAD SEZER)

Από το αεροδρόμιο μεταφέρθηκαν στο κέντρο του Βελιγραδίου, όπου όλοι μαζί έψαλαν τον Σερβικό εθνικό ύμνο και τραγούδησαν για μια ακόμη μεγάλη επιτυχία του Σερβικού μπάσκετ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ