ΣΠΟΡ

Νεϊμάρ και Καβάνι τσακώθηκαν στα αποδυτήρια της Παρί

Νεϊμάρ και Καβάνι τσακώθηκαν στα αποδυτήρια της Παρί
Κόντρα Νεϊμάρ-Καβάνι στα αποδυτήρια της Παρί REUTERS / BENOIT TESSIER

Η πρώτη μεγάλη κόντρα στα αποδυτήρια της Παρί σεν Ζερμέν είναι γεγονός. Σύμφωνα με το Γαλλικό τύπο, Νεϊμάρ και Καβάνι είχαν έντονο επεισόδιο μετά το ματς με τη Λυόν με αφορμή το πέναλτυ που δεν άφησε ο Ουρουγουανός να εκτελέσει ο συμπαίκτης του. Οι σχέσεις των δύο σταρ του Παριζιάνικου συλλόγου βρίσκονται στο χειρότερο σημείο, με το Νεϊμάρ να φέρεται να ζητά την απομάκρυνση του Καβάνι.

Το πέναλτυ του 80ου λεπτού της αναμέτρησης ΠΣΖ-Λυόν την Κυριακή (με το σκορ 1-0) ήταν η αφορμή για την "έκρηξη" στα αποδυτήρια, όπως παρουσίαζει με σημερινό της πρωτοσέλιδο η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Equipe. Οι δύο ποδοσφαιριστές διαφώνησαν έντονα την ώρα της εκτέλεσης, με τον Καβάνι να μην αφήνει στο Νεϊμάρ την εκτέλεση του πέναλτυ, μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους και τηλεθεατές.

DKCdy3aW4AAOQJj


(Το πρωτοσέλιδο της Equipe)

Ο Καβάνι τελικά αστόχησε (ο Λοπέζ την έστειλε στο δοκάρι) και παρότι σκόραρε λίγο μετά, οι σχέσεις τους δεν εξομαλύνθηκαν. Μάλιστα είχαν έντονο λεκτικό επεισόδιο στα αποδυτήρια. Ο Καβάνι δεν πήγε να χαιρετήσει τους οπαδούς στο τέλος του ματς (2-0) και έφυγε στα αποδυτήρια πρώτος. Όταν εμφανίστηκε ο Νεϊμάρ του απευθύνθηκε στα ισπανικά και του ζήτησε το λόγο, εκείνος αντέδρασε (σύμφωνα με μάρτυρες τον έβρισε) και χρειάστηκε η παρέμβαση του αρχηγού Τιάγκο Σίλβα για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Για τη δόξα και τα λεφτά

Η Equipe όμως αποκαλύπτει ότι δεν είναι μόνο θέμα δόξας, το ποιος θα εκτελεί τα πέναλτυ. Η αιτία βρίσκεται στα συμβόλαια των παικτών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Καβάνι έχει πρόβλεψη στο συμβόλαιό του για έξτρα πριμ 1 εκατ. €, εφόσον αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Αντίστοιχο bonus είχε και ο Ζλάταν (1,5 εκατ.).

Δε διευκρινίζεται εάν υπάρχει αντίστοιχο πριμ και για το Νεϊμάρ, στο "χρυσό συμβόλαιό" του. Εξηγεί πάντως τη συμπεριφορά του Καβάνι, που θέλει και ως "παλιότερος" στην ομάδα, να έχει τον πρώτο λόγο.

18343010


(Παρελθόν οι καλές σχέσεις Νεϊμάρ και Καβάνι - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / CHRISTOPHE PETIT TESSON)

Είναι πάντως ένα πολύ σοβαρό θέμα, καθώς από την συνεργασία των δύο ποδοσφαιριστών θα εξαρτηθεί κατά πολύ και η επιτυχημένη σεζόν της Παρί, κυρίως στο Champions League. Και το βάρος πέφτει τόσο στον Ουνάι Έμερι, όσο και στην διοίκηση της Παρί, να βρουν τη "χρυσή τομή". Ήδη μάλιστα κυκλοφόρησαν φήμες, ότι ο Νεϊμάρ απαίτησε από τους ιδιοκτήτες του συλλόγου την άμεση πώληση του Καβάνι, έχοντας τη στήριξη και των υπολοίπων Βραζιλιάνων της ομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ