ΣΠΟΡ

La Liga: Σε ελεύθερη πτώση η Ρεάλ Μαδρίτης

La Liga: Σε ελεύθερη πτώση η Ρεάλ Μαδρίτης
Αγωνιστική κρίση στη Ρεάλ Μαδρίτης REUTERS / SERGIO PEREZ

Η περυσινή μαγική χρονιά της Ρεάλ Μαδρίτης ήδη είναι παραλεθόν. Το ξεκίνημα της ομάδας στο Ισπανικό πρωτάθλημα είναι καταστροφικό και ήδη βρίσκεται 7 πόντους πίσω από την Μπαρτσελόνα, μετά από 5 μόλις αγώνες. Η ήττα από την Μπέτις με 1-0 στο Μπερναμπέου ήταν ένα ακόμη κακό αποτέλεσμ και η ομάδα αναζητά τα αίτια της κρίσης.

Αυτά "πληρώνει" η Ρεάλ Μαδρίτης

Ούτε η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο άλλαξε την αύρα στα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης, που μετά τις ισοπαλίες με Βαλένθια και Λεβάντε, γνώρισε και την ήττα στο Μπερναμπέου από την Μπέτις. Το εκπληκτικό είναι ότι οι δύο νίκες της στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα, ήρθαν εκτός έδρας (Λα Κορούνια-Σοσιεδάδ). Οι αναλύσεις στον Ισπανικό Τύπο αναζητούν τα αίτια της πτώσης της Ρεάλ, που ξεκίνησε με την εμφατική επικράτηση στο Super Cup επί της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί όμως πάνε "τρένο" έκτοτε και έχουν 5 στα 5 και οι Μαδριλένοι "ψάχνονται".

2017 09 20T220222Z 1678561984 RC1BB1A41F50 RTRMADP 3 SOCCER SPAIN MAD BET


(Οι παίκτες της Μπέτις πανηγυρίζουν υπό το βλέμμα του Κριστιάνο Ρονάλντο - Πηγή: REUTERS / SERGIO PEREZ)

  • Η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση. Μόνος του ο Λιόνελ Μέσι έχει βάλει όσα γκολ όλη Ρεάλ Μαδρίτης (9 γκολ), που μοιάζει να μην έχει αποτελεσματικότητα στις προσπάθειες της. Η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο λόγω της τιμωρίας του, είναι μια αιτία. Όμως απέναντι στην Μπέτις και με τον CR7 στη σύνθεση της, η Ρεάλ έκανε 27 τελικές προσπάθειες, καμμία όμως δεν κατέληξε στα δίχτυα.
  • Η πίεση του Μπερναμπέου. Αυτή η αναποτελεσματικότητα προσθέτει βάρος στα πόδια των παικτών της Ρεάλ, όταν αγωνίοζνται στην έδρα τους με το κοινό να γίνεται απαιτητικό. "Άσπρα μαντήλια" δεν έχουν βγει ακόμη (ο παραδοσιακός τρόπος διαμαρτυρίας των φιλάθλων στην Ισπανία), όμως το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στα αποδυτήρια υπάρχει έντονος προβληματισμός και άγχος για τα γκολ, που δεν μπαίνουν εντός έδρας.
2017 09 20T200627Z 984408799 RC1891372040 RTRMADP 3 SOCCER SPAIN MAD BET


(Κριτική και στο Ζιντάν - Πηγή: REUTERS / SERGIO PEREZ)

  • Αμφισβήτηση στο Ζιντάν. Ο Γάλλος προπονητής έχει κερδίσει ήδη 7 τίτλους στους 21 μήνες (Ιανουάριος 2016), που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας: πρωταθλημα Ισπανίας (2017), Σούπερ Καπ Ισπανίας (2017), Champions League (2016,2017), Σούπερ Καπ Uefa (2016,2017), Παγκ. Πρωτάθλημα Συλλόγων (2016). Αυτό όμως δεν του εξασφάλισε ασυλία στην κριτική και ήδη σχολιάζεται το ευρύ rotation στην ομάδα (που πέρυσι έφερε τους τίτλους) αλλά και οι αγωνιστικές επιλογές του κατά τη διάρκεια των αγώνων. Εκείνος απαντά μονολεκτικά: ψυχραιμία.
  • Παράγοντας διαιτησία. Η κουβέντα για τη διαιτητική εύνοια της Ρεάλ ή της Μπαρτσελόνα είναι συνηθισμένη στην Ισπανία, ανάλογα με την πλευρά, που υποστηρίζει κανείς. Η παραγματικότητα είναι πάντως, ότι μετά την αποβολή του Κριστιάνο Ρονάλντο στον πρώτο τελικό του Super Cup που έσπρωξε το διαιτητή, η Ρεάλ δεν απολαμβάνει την "ανοχή" των ρέφερι ακόμη και σε απλά στοιχεία του κάθε αγώνα (πχ τις καθυστερήσεις του αντίπαλου γκολκίπερ) και πολλοί υποστηρίζουν, ότι η Ισπανική διαιτησία στέλνει ένα μήνυμα.
2017 09 09T113234Z 1162503492 RC11E5AC01B0 RTRMADP 3 SOCCER SPAIN MAD LVT


(Ο Μπενζεμά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των απόντων λόγω τραυματισμού στη Ρεάλ Μαδρίτης - Πηγή: REUTERS / SUSANA VERA)

  • Επιδημία τραυματισμών. Ο Μαρτσέλο ήταν ο τελευταίος της λίστας, αφήνοντας μάλιστα "ορφανή" την αριστερή πλευρά της άμυνας, αφου και ο Τεό Ερνάντεζ έχει ένα πρόβλημα στον ώμο του. Μπενζεμα, Κόβασιτς, Βαγιέχο και ο Βαράν ήταν στη λιστα τραυματισμών (και κάποιοι παραμένουν σε αυτή) στο ξεκίνημα.
  • Ευάλωτη άμυνα. Εκτός από την πρεμιέρα και το ματς με τη Λα Κορούνια, η άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης δέχεται γκολ σε κάθε παιχνίδι. Η πτώση στην απόδοση κάποιων ποδοσφαιριστών μετά τα δύο ματς με την Μπαρτσελόνα τον Αύγουστο είναι ραγδαία (και δεν οφείλεται σε έλλειψη φυσικών δυνάμεων) έχει σίγουρα παίξει ρόλο.

Ανανέωσε ο Μπενζέμα

Η Ρεάλ Μαδρίτης απαντά σε όλη αυτή τη φιλολογία με την ανανέωση του συμβολαίου του Καρίμ Μπενζεμά μέχρι το 2021 και το Γάλλο επιθετικό να τονίζει, ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του στη Μαδρίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ