ΣΠΟΡ

FIFA The Best: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για το βραβείο (vids)

FIFA The Best: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για το βραβείο (vids)
Κριστιάνο, Μέσι και Νεϊμα΄ρ υποψήφιοι στο διαγωνισμό The Best της FIFA ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / WILL OLIVER

Η FIFA ανακοίνωσε σήμερα τους υποψήφιους για το 2ο διαγωνισμό The Best, που καθιερώθηκε από πέρυσι (μετά τη λήξη της συνεργασίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με το France Football). Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έχει την ευκαιρία να διατηρήσει τον τίτλο, που κέρδισε πέρυσι.

Στην κορυφαία τριάδα ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα είναι μαζί με τους Μέσι και Νεϊμάρ (στη θέση του Γκριεζμάν από τον περυσινό διαγωνισμό), όπως συνήθως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στους σχετικούς διαγωνισμούς. Η FIFA πάντως προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τη σχετική διαδικασία, που ήξερε ο κόσμος για τη Χρυσή Μπάλα, και εφέτος η ανάδειξη των "καλύτερων" θα γίνει στο γκαλά της 23ης Οκτωβρίου στο Λονδίνο και όχι τον Ιανουάριο (όπως συνέβαινε μέχρι τώρα).

2017 09 22T132931Z 731511808 RC158AC7F550 RTRMADP 3 SOCCER FIFA AWARDS


(Η επίσημηα ανκοίνωση των υποψηφιοτήτων για το βραβείο του "καλύτερου" - Πηγή: ACTION IMAGES via REUTERS / JOHN SIBLEY)

Για αυτό άλλωστε έχει διευρύνει τα βραβεία που δίδονται με καινούργιες κατηγορίες, όπως αυτή του καλύτερου τερματοφύλακα (Μπουφόν-Γιουβέντους, Νάβας-Ρεάλ Μ. και Νόιερ-Μπάγερν) με τη διευρυμένη επιτροπή που ψηφίζει (προπονητές και αρχηγοί εθνικών ομάδων, κόσμος και επιτροπή δημοσιογράφων) σε αντίθεση με το France Football (εκεί ψηφίζουν μόνον δημοσιογράφοι).

18499663


(Το νέο βραβείο της FIFA για τον "καλύτερο" - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / WILL OLIVER)

Για τον καλύτερο προπονητή, δύο Ιταλοί-ο Κόντε (Τσέλσι) και ο Αλέγκρι (Γιουβεντους)- θα προσπαθήσουν να υπερισχύσουν του φαβορί, Ζινεντίν Ζιντάν (Ρεάλ Μ.).

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει η κατηγορία για τους "καλύτερους οπαδούς" με εκείνους της Σέλτικ, της Ντόρτμουντ και της Κοπεγχάγης να διεκδικούν το βραβείο.

Και όπως πάντα ο κόσμος μπορεί να ψηφίζει για το Puskas Award για το καλύτερο γκολ της περασμένης χρονιάς (μπορείτε εδώ να δείτε και τα 10 υποψήφια γκολ).

2017 01 09T190727Z 400883818 LR1ED191H44U0 RTRMADP 3 SOCCER FIFA PLAYER


(Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το περυσινό βραβείο του διαγωνισμού - Πηγή: REUTERS / RUBEN SPRICH)

Περισσότερες λεπτομέρειες και όλες οι κατηγορίες, μπορούν να έχουν οι φίλαθλοι στην ιστοσελίδα της FIFA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ