ΣΠΟΡ

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» Τραμπ – αθλητών για τον εθνικό ύμνο (vid)

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» Τραμπ – αθλητών για τον εθνικό ύμνο (vid)
Και νέα διαμαρτυρία παικτών του NFL κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου REUTERS / KIRBY LEE-USA TODAY Sports

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά παικτών των Jacksonville Jaguars και των Baltimore Ravens να γονατίσουν κατά την ανάκρουση του Αμερικανικού εθνικού ύμνου στο στάδιο Wembley του Λονδίνου. Ήταν ένα ακόμη επεισόδιο στον "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και αθλητές του NFL και του NBA.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε καλέσει τους φιλάθλους να απέχουν από τους αγώνες, όσο οι παίκτες θα δείχνουν ασέβεια στον εθνικό ύμνο, όμως οι 80 χιλιάδες φίλαθλοι στο Λονδίνο είχαν μάλλον διαφορετική άποψη.

2017 09 24T150153Z 637166068 RC1CA8A2D6E0 RTRMADP 3 NFL JAGUARS RAVENS


(Οι παίκτες των Τζάγκουαρς - Πηγή: ACTION IMAGES via REUTERS / PAUL CHILDS TPX IMAGES OF THE DAY)

Την ίδια στιγμή 25 παίκτες των δύο ομάδων (κανείς πάντως λευκός), γονάτισαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας τα χέρια τους.

2017 09 24T141618Z 775658926 NOCID RTRMADP 3 NFL INTERNATIONAL SERIES BALTIMORE RAVENS AT JACKSONVILLE JAGUARS


(Οι παίκτες της Βαλτιμόρης - Πηγή: REUTERS / STEVE FLYNN-USA TODAY Sports)

Αρκετοί από τους υπόλοιπους παίκτες και τους προπονητές, όπως και ο ιδιοκτήτης των Jaguars, Σαχίντ Καν, παρότι δε γονάτισαν, ένωσαν τα χέρια τους, σε μία ένδειξη αλληλεγγύης. Ο ιδιοκτήτης των Ravens, Στιν Μπισκιότι, δήλωσε από την πλευρά του: "Σεβόμαστε την επίδειξή τους και τους στηρίζουμε 100%".

2017 09 24T150704Z 1160312722 RC14AFB5F1C0 RTRMADP 3 NFL JAGUARS RAVENS


(Και οι οπαδοί στο Γουέμπλεϊ συμμετείχαν στην "γονατιστή διαμαρτυρία" - Πηγή: ACTION IMAGES via REUTERS / PAUL CHILDS)

Το κίνημα ξεκίνησε το 2016 ο Αμερικανός κούοτερμπακ Κόλιν Καπέρνικ, διαμαρτυρόμενος για την εκτεταμμένη αστυνομική βία κατά των αφροαμερικανών. Μια κίνηση που αρχικά επικρίθηκε, στη συνέχεια όμως βρήκε μιμητές και υποστηρικτές.

Η κόντρα με το NBA

Η άρνηση των πρωταθλητών του NBA Γουόριορς να πάνε στην καθιερωμένη επίσκεψη στο Λευκό Οίκο, έχει μεταφέρει την κόντρα και στα παρκέ. Ο κομισάριος της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ τοποθετήθηκε επί του θέματος.

"Ήμουν υπέρ της επίσκεψης της ομάδας στον Λευκό Οίκο και πίστευα ότι ήταν μία σπάνια ευκαιρία για τους παίκτες να μοιραστούν τις απόψεις τους κατευθείαν με τον Πρόεδρο. Είμαι απογοητευμένος επειδή αυτό δεν θα συμβεί. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι πως είμαι περήφανος για τους παίκτες μας, οι οποίοι έχουν ενεργό ρόλο στις κοινότητές τους και συνεχίζουν να μιλούν για σημαντικά θέματα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ