ΣΠΟΡ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ήθελα αλλά δεν μπορούσα» (vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ήθελα αλλά δεν μπορούσα» (vid)
Για την απουσία του από την εθνική ομάδα μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στη media day των Μιλγουόκι Μπακς και αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην απουσία του από το Ευρωμπάσκετ 2017 και την εθνική ομάδα, που οφείλεται στον τραυματισμό του.

«Ήταν μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω πάρει στην καριέρα μου ως παίκτης. Να έχεις πίσω σου μια ολόκληρη χώρα, που περιμένει να αγωνιστείς. Ήταν όμως το καλύτερο για εμένα και την οικογένειά μου. Δεν είναι ότι δεν ήθελα να παίξω. Απλώς δεν μπορούσα να παίξω». Αυτά ήταν τα λόγια του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σχετική ερώτηση, που του έγινε σχετικά με την αδυναμία του να ενισχύσει την εθνική στο Eurobasket.

(Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη - από το 2.04.08 και την απάντηση για την εθνική στο 2.15.16)

4209417


(Ο Αντετοκούνμπο επανέλαβε ότι ο τραυματισμός του τον κράτησε μακριά από την εθνική ομάδα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Μάλιστα ο Giannis δε θέλησε να μείνει για πολλή ώρα στο θέμα και είχε λίγα ακόμη πράγματα να πει για την αποθεραπεία του. «Αυτή τη στιγμή νιώθω καλά. Είμαι καλύτερα μέρα με τη μέρα. Το γόνατό μου βελτιώνεται κάθε ημέρα. Πολλοί φίλαθλοι με στήριξαν μέσω social media και θέλω να τους ευχαριστήσω».

2016 12 16T013453Z 1987976967 NOCID RTRMADP 3 NBA CHICAGO BULLS AT MILWAUKEE BUCKS


(Έτοιμος για τη νεά σεζόν δηλώνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο - Πηγή: REUTERS / BENNY SIEU-USA TODAY Sports

Όλοι οι παίκτες των Μπακς «ανακρίθηκαν» από τους εκπροσώπους του Τύπου και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε δίπλα με τον Κρις Μίντλετον. Το πρόσωπο του έλαμψε όταν τον ρώτησαν για τα εγκώμια που έκανε για εκείνον πριν λίγες ημέρες ο Κόμπε Μπράιαντ.

«Είναι σπουδαίο όταν ένα τέτοιο κομπλιμέντο έρχεται από τον Kobe, έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Πρέπει να πάω βήμα-βήμα προς τα εκεί. Δεν γίνεται να αναδειχθείς MVP αν δεν κερδίζει η ομάδα σου. Ποτέ δεν υπήρξε MVP χωρίς η ομάδα του να κερδίσει 50 παιχνίδια, με εξαίρεση πέρυσι το Γουέστμπρουκ. Αυτός λοιπόν είναι ο στόχος μου. Να κερδίζει η ομάδα και όλα τα άλλα θα έρθουν».

«Να γίνω καλύτερος»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε στη συνέχεια στα κομμάτια του παιχνιδιού του, που θα πρέπει να βελτιώσει ώστε να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος στο παρκέ τη νέα περίοδο.

«Πρέπει να βελτιωθώ σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού, προκειμένου να γίνω καλύτερος παίκτης. Πρέπει να μάθω να βλέπω καλύτερα το γήπεδο, γιατί ποτέ δεν είχα τόση προσοχή πάνω μου από τις αντίπαλες άμυνες. Ελπίζω να μπορέσω να πασάρω καλύτερα, αυτό είναι το βασικό».

2016 12 06T014617Z 245780490 NOCID RTRMADP 3 NBA SAN ANTONIO SPURS AT MILWAUKEE BUCKS


(Απάντηση στις συνδυασμένες άμυνες θα ψάξει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο - Πηγή: REUTERS / JEFF HANISCH-USA TODAY Sports

Τέλος αποκάλυψε ότι το μυστικό των Μπακς είναι ο κορμός που διατήρησαν και δε θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής για να μάθει ο ένας τον άλλον.

«Μας δίνει πλεονέκτημα ως ομάδα, επειδή δεν θα χάσουμε χρόνο για να βρούμε χημεία. Πολλοί παίκτες άλλαξαν ομάδα φέτος και πήγαν από την Ανατολή στην Δύση, αλλά εμείς κρατήσαμε τον κορμό μας και αυτό μας δίνει πλεονέκτημα επειδή θα είμαστε έτοιμοι από την αρχή».

2017 01 28T020419Z 1162956695 NOCID RTRMADP 3 NBA MILWAUKEE BUCKS AT TORONTO RAPTORS


(Η ομοιογένεια μυστικό για τη νέα σεζόν των Μπακς - Πηγή: REUTERS / NICK TURCHIARO-USA TODAY Sports

Ο Γιάννης είχε πολλά κέφια και ανέβηκε στο πάνελ κάνοντας πλάκα στους δημοσιογράφους και δοκιμάζοντας να τραγουδήσει, αποδεικνύοντας ότι δεν τον έχει αλλάξει το συμβόλαιο των 100 εκατ. $ που υπέγραψε.

«Για να είμαι ειλικρινής δεν έχει αλλάξει τίποτα. Προσπαθώ να μείνω προσγειωμένος. Έχω ανθρώπους που με βοηθούν σε αυτό. Η ζωή μου είναι ίδια, απλώς μετακόμισα σε ένα νέο σπίτι, που είναι κοντά στο γήπεδο της ομάδας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ