ΣΠΟΡ

Τέννις: Σούπερ Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον ημιτελικό του Wuhan Open (vids)

Τέννις: Σούπερ Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον ημιτελικό του Wuhan Open (vids)
Ιστορική πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη στον πρώτο ημιτελικό της καριέρας της GETTY IMAGES / WANG HE

Η Μαρία Σάκκαρη έγραψε ιστορία και προκρίθηκε στον πρώτο ημιτελικό ενός μεγάλου τουρνουά τέννις στην καριέρα της. Ξεπερνώντας και το άγχος, που την υποχρέωσε σε πολλά αβίαστα λάθη, κέρδισε για 2η φορά εφέτος τη Γαλλίδα Κορνέ με 2-0 σετ (7-6, 7-5),μετά το AUS OPEN. Αντίπαλος της στον αυριανό ημιτελικό (14.30) του Wuhan Open θα είναι η επίσης Γαλλίδα, Καρολίν Γκαρσία.

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε μουδιασμένα το πρώτο σετ και βρέθηκε πίσω με 2-0, με την Κορνέ να κάνει μπρέικ στο 2ο γκέιμ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απάντησε με «σπάσιμο» στο 3ο και στο 7ο γκέιμ και προηγήθηκε 5-3.

GettyImages 855092258


(Εξαιρετικό τέννις στο πρώτο σετ από τη Μαρία Σάκκαρη - Πηγή: REUTERS / WANG HE)

Εκεί όμως η Κορνέ αντέδρασε στην πίεση και η Σάκκαρη με λάθη ακόμη και σε εύκολα χτυπήματα (2 χαμένα σμας και 15-11 αβίαστα λάθη) είδε το σκορ να γίνεται 6-5 υπέρ της αντιπάλου της.

Διατήρησε όμως το σερβίς της και στο τάι μπρέικ κέρδισε 7-2 (το 8ο set point) και 1-0 μετά από 1 ώρα και 17 λεπτά.

GettyImages 855126442


(Ικανοποιημένη από το προβάδισμα στο παιχνίδι η Σάκκαρη - Πηγή: REUTERS / WANG HE)

Δείχνοντας σημάδια κυρίως ψυχολογικής κόπωσης, η Σάκκαρη έχασε το πρώτο γκέιμ του β σετ στο σερβίς της και βρέθηκε πίσω με 3-1. Όμως παίζοντας εκπληκτικά στο 6ο γκέιμ και γλυτώνοντας 5 φορές το νικητήριο πόντο της Κορνέ κατάφερε να κάνει break και να ισοφαρίσει 3-3.

Το ματς ήταν συναρπαστικό με τη Ελληνίδα πρωταθλήτρια να συνεχίζει κάποια αβίαστα λάθη, αλλά να έχει και τρομερή αποφασιστικότητα στο παιχνίδι της. Αν και η Κορνέ της έκανε break και προηγήθηκε 5-4, η Σάκκαρη απάντησε με δικό της «σπάσιμο» και ισοφάρισε εκ νέου.

GettyImages 855126492


(Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε η Αλιζέ Κορνέ - Πηγή: REUTERS / WANG HE)

Και τα δύο κορίτσια έπαιξαν καταπληκτικό τέννις στο επόμενο γκέιμ με την Κορνέ να προηγείται 40-15 στο σερβίς της Σάκκαρη, που όχι μόνο έσωσε το παιχνίδι, αλλά κατάφερε και να προηγηθεί 6-5.

Με την ψυχολογία στα ύψη η Σάκκαρη προηγήθηκε 0-40 και έκανε το break για το τελικό 7-5 στο β σετ, μετά από 2 ώρες και 25 λεπτά και πέτυχε μια ιστορική πρόκριση στον πρώτο ημιτελικό της καριέρας της. Η Σάκκαρη ολοκλήρωσε με 37 αβίαστα λάθη, που όμως δεν της κόστισαν, καθώς είχε μόλις 3 διπλά λάθη, 2 άσσους και 31 winners.

GettyImages 855126424


(Αποφασιστική η Μαρία Σάκκαρη πέρασε στα ημιτελικά - Πηγή: REUTERS / WANG HE)

Εκεί θα αντιμετωπίσει την 23χρονη Γαλλίδα, Καρολίν Γκαρσία, ν.20 στην παγκόσμια κατάταξη, που επιβλήθηκε της Ρωσίδας Μακάροβα με 2-0 σετ (7-6, 6-4). Στον τελευταίο προημιτελικό ανάμεσα στο ν.1 του κόσμου Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα και τη νικήτρια του Ρολάν Γκαρός, Γιέλενα Οσταπένκο (ν.10), έγινε η έκπληξη και η Λετονή με 2-1 σετ (1-6, 6-3, 6-2) προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Αυστραλή Άσλεϊ Μπάρτι.

1semisWuhanOpen


(Πηγή: Wikipedia)

Η Σάκκαρη φτάνει στον ημιτελικό δίχως να έχει χάσει σετ ακόμη από αντίπαλο της, και έχοντας αποκλείσει το ν.6 στον κόσμο, Καρολίν Βοζνιάκι. Λογικά τη Δευτέρα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα κάνει άλμα στην παγκόσμια κατάταξη και από το 80 θα είναι σίγουρα στις πρώτες 60 θέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ