ΣΠΟΡ

«Φρένο» στο όνειρο της Μαρίας Σάκκαρη

«Φρένο» στο όνειρο της Μαρίας Σάκκαρη
Φωτογραφία Αρχείου Robert Deutsch-USA TODAY Sports

Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση στον ημιτελικό του Wuhan Open, χάνοντας 2-0 σετ από την Καρολίν Γκαρσία, νούμερο 20 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Ελληνίδα αθλήτρια μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί στο πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας της, όπως είχε βάλει στόχο, αλλά αναμένεται να ανέβει ακόμη περισσότερο στην παγκόσμια κατάταξη, μετά την 80η θέση που κατέκτησε τις ημέρες του τουρνουά.

Η Σάκκαρη ηττήθηκε 6-3, 6-2 σετ από την αντίπαλο της. Αντίπαλος πλέον της 23χρονης Γαλλίδας θα είναι η 21χρονη Αυστραλή Άσλεϊ Μπάρτι, νούμερο 37 στον κόσμο, η οποία έκανε τη μεγάλη υπέρβαση και έφτασε τον τελικό, καθώς στον ημιτελικό νίκησε με εκπληκτική άνεση 6-3, 6-0 την 20χρονη Λετονή Γέλενα Οσταπένκο (νούμερο 10).

Η 22χρονη Σάκκαρη διέγραψε στο τουρνουά μια εξαιρετική πορεία. Αφού πέρασε από τα προκριματικά στο κυρίως ταμπλό, νίκησε στον 1ο γύρο την Γιούλια Πουτίντσεβα από το Καζακστάν (νούμερο 48) με 1-6, 6-4, 6-2.

Στον 2ο γύρο απέκλεισε την Καρολίν Βοζνιάκι, άλλοτε νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-5, 6-3. Ήταν μια ιστορική επιτυχία, δεδομένου ότι η τενίστρια από τη Δανία βρίσκεται στο νούμερο 6 του κόσμου και είναι η πρώτη φορά που Έλληνας αθλητής ή αθλήτρια νίκησε αντίπαλο που βρίσκεται στο «Top-10». Στη συνέχεια αντιμετώπισε τη Ρωσίδα Έλενα Βέσνινα (νούμερο 21), την οποία απέκλεισε με 7-6, 7-5 και στα προημιτελικά ξεπέρασε το «εμπόδιο» της Γαλλίδας Αλιζέ Κορνέ (νούμερο 42) με 7-6, 7-5, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα που κράτησε 2,5 ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ