ΑΓΟΡΕΣ

Οι πέντε κορυφαίες προτιμήσεις των Ελλήνων επενδυτών για αγορά μετοχών φέτος

Οι πέντε κορυφαίες προτιμήσεις των Ελλήνων επενδυτών για αγορά μετοχών φέτος
Η Apple, η Virgin Galactic, η Coca-Cola, η SoFi Technologies και η Tesla καταλαμβάνουν τις πέντε κορυφαίες προτιμήσεις των Ελλήνων επενδυτών για την αγορά μετοχών μέσα στο 2022 Freedom24

Η Apple, η Virgin Galactic, η Coca-Cola, η SoFi Technologies και η Tesla καταλαμβάνουν τις πέντε κορυφαίες προτιμήσεις των Ελλήνων επενδυτών για την αγορά μετοχών μέσα στο 2022. Λίγο χαμηλότερα συναντά κανείς άλλα μεγάλα διεθνή ονόματα, όπως η Meta (πρώην Facebook) και η Alphabet (μητρική της Google), σύμφωνα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών Freedom24, η οποία ανέλυσε τις επενδυτικές κινήσεις των χρηστών από την αρχή της χρονιάς.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πώλησης είναι αυτές των: Lufthansa, Ford Motor και Vaxart, σύμφωνα με την κατάταξη που έδωσε στη δημοσιότητα η ηλεκτρονική πλατφόρμα που παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα συναλλαγών σε παραδοσιακά χρηματοοικονομικά μέσα σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας, αλλά και τη δυνατότητα να αγοράσουν μετοχές σε τιμές IPO στις αγορές των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των χρηματιστηριακών λογαριασμών στην Freedom24 για την Ελλάδα έχει ξεπεράσει τις 20.000 τα τελευταία δύο χρόνια, με τον αριθμός των χρηστών της πλατφόρμας έχει τριπλασιαστεί από την αρχή του 2022, όπως δήλωσε ο Γιώργος Καραγεώργος, επικεφαλής του γραφείου της Freedom Finance Europe στην Αθήνα.

«Χάρη στο εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών μας, συμμετέχουμε ενεργά στην ανάπτυξη της επενδυτικής κοινότητας και της καλλιέργειας της οικονομικής κουλτούρας στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

*Σημειώνεται πως η Freedom Finance Europe, η ευρωπαϊκή θυγατρική της Freedom Holding Corp., εισήλθε επίσημα στην ελληνική αγορά τον Ιούνιο του 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ