ΑΓΟΡΕΣ

Κερδίζει έδαφος το ΧΑ με βοηθό την Alpha Bank

Κερδίζει έδαφος το ΧΑ με βοηθό την Alpha Bank
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Την χθεσινή ανοδική προσπάθεια συνεχίζουν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανεβάζοντας τον Γενικό Δείκτη Τιμών κατά 1,94% στις 1.196 μονάδες με οδηγό την Alpha Bank, η οποία έχει επιστρέψει στις συναλλαγές σήμερα, μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης που αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγορά, όταν ανακοινώθηκε το deal με την UniCredit.

Ειδικότερα, στις 16:39 η μετοχή της Alpha Bank σημείωσε κατακόρυφο άλμα κατά 12,36% και τζίρο 21,6 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το κλίμα, ο τραπεζικός δείκτης ηγείται της ανόδου στις 960 μονάδες, ενισχυμένος κατά 2,2%, ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης είχε άνοδο 1,05% στις 2.913 μονάδες, ενώ ο FTSEM της μεσαίας κατέγραψε οριακά κέρδη 0,06% στις 1.900 μονάδες.

Υπενθυμίζεται επίσης πως το βράδυ της Παρασκευής 20/10 ο οίκος αξιολόγησης S&P αναβάθμισε σε BBB- με σταθερή προοπτική την ελληνική οικονομία, χαρίζοντας της έτσι την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, δεύτερη φορά φέτος.

Η σημαντική δημοσιονομική εξυγίανση που έχει επιτευχθεί, η πολιτική σταθερότητα που επιτρέπει τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής πορείας και η συνεχιζόμενη μείωση του δημοσίου χρέους είναι οι τρεις βασικοί παράγοντες που έδωσαν στην χώρα την θετική αξιολόγηση, σύμφωνα με την έκθεση του Standard & Poor's.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ