ΑΓΟΡΕΣ

Δεν κράτησαν οι ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Δεν κράτησαν οι ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών
INTIME NEWS / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κοντά στις 1.260 μονάδες, το πρώτο μισό της μέρας, αλλά οι αγοραστές δεν κράτησαν αντιστάσεις και τελικά ο Γενικός Δείκτης Τιμών επέστρεψε στο αρνητικό πρόσημο, αν και δεν προκαλεί ανησυχία. 

Οι τράπεζες είχαν τον πρώτο λόγο στην πρωινή άνοδο, καθώς η αγορά την προηγούμενη εβδομάδα αποτίμησε την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Alpha Bank και της Eurobank, την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Alpha Bank αλλά και το ενδιαφέρον ρεκόρ στην διάθεση μετοχών της Εθνικής Τράπεζας.

Ωστόσο, το ΧΑ «γύρισε» σε πτωτική πορεία πλησιάζοντας στο κλείσιμο της συνεδρίασης σε πτώση 0,14% στις 1.248 μονάδες και τζίρο 137,88 εκατ. ευρώ, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν ένα μέρος των κερδών τους.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (Large Cap) σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) ενισχύεται σε ποσοστό 0,35%.

Μεταξύ των τραπεζικών μετοχών, ξεχωρίζει η ΕΤΕ, η οποία επιχειρεί να συνεχίσει στο άνοιγμα της νέας εβδομάδας, την άνοδο της Παρασκευής και αυτή την ώρα κινείται ενισχυμένη στο 1,96%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ