ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζα Πειραιώς: «Βγαίνει» στις αγορές με senior ομόλογο 500 εκατ. ευρώ

Τράπεζα Πειραιώς: «Βγαίνει» στις αγορές με senior ομόλογο 500 εκατ. ευρώ
INTIME

Η άντληση 500 εκατ. ευρώ είναι ο στόχος της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία προχωρά στην έκδοση senior ομολόγου, ποσό που αναμένεται να καλυφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς η τράπεζα έχει πετύχει ήδη τον στόχο της 1ης/1/2024 με ΜREL 21,8%, με πιο πρόσφατη έκδοση τον Ιούλιο όπου άντλησε 500 εκατ. ευρώ μέσω senior preferred bond.

Ειδικότερα, η τράπεζα έδωσε εντολή να τρέξουν την έκδοση οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, Morgan Stanley and UBS.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν αναμένεται να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων, MREL (Minimum Required Eligible Liabilities)

Με τη νέα κίνηση η Τράπεζα βελτιώνει τη θέση της αναφορικά με τις απαιτήσεις του 2025, ενώ αξιοποιεί το ευνοϊκό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί με την ισχυρή πορεία των ελληνικών κρατικών ομολόγων (στο 3,797% σήμερα η απόδοση του 10ετούς από περίπου 4,6% στις αρχές του έτους).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα είχε εξαγγείλει η διοίκηση της τράπεζας κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου, η Πειραιώς έχει προτεραιότητα την έκδοση ομολόγου Tier 2 το πρώτο εξάμηνο του έτους, με στόχο την αναχρηματοδότηση ομολόγων που λήγουν τον Ιούνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ