ΑΓΟΡΕΣ

Πρεμιέρα με κέρδη για το «Ελ. Βενιζέλος» στο ΧΑ

Πρεμιέρα με κέρδη για το «Ελ. Βενιζέλος» στο ΧΑ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Πρεμιέρα έκανε σήμερα η μετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τιμή έναρξης στα 8,20 ευρώ, και ήδη από τα πρώτα λεπτά η μετοχή του ΔΑΑ εκτοξεύθηκε. 

Συγκεκεριμένα, η μετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της στην αγορά, προσέλκυσε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, καταγράφοντας κέρδη 11,7%, με τη μετοχή στα 9,16 ευρώ, στο κλείσιμο της συνεδρίασης, αν και ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε και το 16%.

Ο τζίρος ανήλθε στα 90,12 εκατ. ευρώ, με τον όγκο των συναλλαγών στα 9,67 εκατ. τεμάχια.

Η είσοδος στην Κύρια Αγορά του ΧΑ έγινε μετά τη χθεσινή έγκριση της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως προβλεπόνταν από την τυπική διαδικασία.

Ειδικότερα, η Επιτροπή ενέκρινε την εισαγωγή του συνόλου των 300.000.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας 'ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε' (ISIN: GRS536003007).

Ιστορική στιγμή η είσοδος του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Μεγάλη επιτυχία, τόσο για την ίδια την εταιρεία, αλλά και για το Χρηματιστήριο Αθηνών και ως μια ιστορική στιγμή για την πορεία της χώρας χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης την είσοδο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι το Δημόσιο θα εισπράξει 785 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι η επιτυχία του ΔΑΑ και μίας σειράς άλλων αποκρατικοποιήσεων και πωλήσεων (Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, ΕΛΠΕ, Αττική Οδός κ.α.) αποτυπώνουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία που προσελκύει επενδύσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη, αποφέροντας οφέλη προς όλους και κυρίως στους ασθενέστερους πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ