ΑΓΟΡΕΣ

Ένα βήμα πριν την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς

Ένα βήμα πριν την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς

Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με υπερκάλυψη που αναμένεται να φτάσει κοντά στις 10 φορές του προσφερόμενου ποσοστού αναμένεται να κλείσει στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης 6/3 το βιβλίο προσφορών για τη διάθεση του ποσοστού 27% της Τράπεζας Πειραιώς, κυριότητας του ΤΧΣ

Πρόκειται για το βιβλίο προσφορών για τις 337.599.150 μετοχές τις Τράπεζας Πειραιώς, που άνοιξε το πρωί της Δευτέρας, 4/3, στο πλαίσιο της αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Υπενθυμίζεται πως η δημόσια προσφορά από το ΤΧΣ αφορούσε έως 22% στο μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, που αντιστοιχεί σε 275.080.789 υφιστάμενες κοινές μετοχές.

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός αυξήθηκε κατά έως 62.518.361 κοινές μετοχές, δηλαδή να διαθέσει 337.599.150 μετοχές, δηλαδή και το 27% που ελέγχει στην Τράπεζα.

Τιμή μετοχής και ελληνικη συμμετοχή

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του ΤΧΣ, στενεύει το εύρος της τιμής διάθεσης στα 3,90 ευρώ - 4 ευρώ, από το αρχικό εύρος μεταξύ 3,70 ευρώ και 4 ευρώ.

Παράλληλα, οι αναλυτές δεν αποκλείουν την αύξηση της κατανομής μετοχών στην Ελλάδα από 15% σε 20%, από το ΤΧΣ, όπως έκανε στην περίπτωση του placement της Εθνικής Τράπεζας, αναλόγως της συμμετοχής.

Το χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα στις:

  • 6 Μαρτίου: Λήξη της διαδικασίας βιβλίου προσφορών για τη Διεθνή Προσφορά (16:00 ώρα Ελλάδας).
  • 6 Μαρτίου: Λήξη της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς (16:00 ώρα Ελλάδας).
  • 7 Μαρτίου 2024: Δημοσίευση της Ανακοίνωσης Τιμής Προσφοράς στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α. και στις ιστοσελίδες της Πειραιώς Holdings και του Πωλητή Μετόχου.
  • 7 Μαρτίου 2024: Δημοσίευση αναλυτικής ανακοίνωσης σχετικά με το αποτέλεσμα της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α. και στις ιστοσελίδες της Πειραιώς Holdings και του Πωλητή Μετόχου.
  • 11 Μαρτίου: Πίστωση των Προσφερόμενων Μετοχών στις Μερίδες Επενδυτών και στους Λογαριασμούς Αξιογράφων (αναμενόμενη Ημερομηνία Διακανονισμού).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ