ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Υπεγράφη η σύμβαση για τη μετεγκατάσταση των μεταφορικών επιχειρήσεων Ελαιώνα στον Δήμο Φυλής

Υπεγράφη η σύμβαση για τη μετεγκατάσταση των μεταφορικών επιχειρήσεων Ελαιώνα στον Δήμο Φυλής
Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει τελείως και την περιοχή της Φυλής αλλά και τον Ελαιώνα, υπογράμμισε μιλώντας στην τελετή υπογραφής της σύμβασης ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργείο Ανάπτυξης

Η σύμβαση μεταξύ της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ και του Δήμου Φυλής για τη μετεγκατάσταση των μεταφορικών επιχειρήσεων Ελαιώνα σε ακίνητο του Δήμου, υπογράφηκε, σήμερα παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο Δήμαρχος Φυλής, κ. Χρήστος Παππούς.

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έρχομαι για δεύτερη φορά επί θητείας μου στον Δήμο Φυλής για ένα σπουδαίο έργο, την ωρίμανση του οποίου χρηματοδοτήσαμε και θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ: τη μετεγκατάσταση των μεταφορικών επιχειρήσεων Ελαιώνα σε ακίνητο του Δήμου Φυλής, προϋπολογισμού 400 εκατομμυρίων που με τη μόχλευση θα υπερβούν το 1 δισ. ευρώ δημιουργώντας 2.800 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και ισάριθμες κατά την λειτουργία του. Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει τελείως και την περιοχή της Φυλής αλλά και τον Ελαιώνα» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι στη Φυλή θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος λειτουργικός και πράσινος χώρος, με ψηφιακές υπηρεσίες, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας προσθέτοντας ότι ο Δήμος Φυλής θα έχει τεράστια έσοδα, πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση από το έργο.

«Άρα, θα έχει τεράστια αναβάθμιση και η περιοχή» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι «εκτελέσαμε την εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσουμε βάρος στη Δυτική Αττική αποδεικνύοντας ότι είναι ψευδή όσα μας κατηγορούν ότι τάχα είμαστε μία κυβέρνηση που ασχολούμαστε μόνο με την ελίτ».

Στα οφέλη που θα προσφέρει το έργο στην Εθνική και στην τοπική οικονομία αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ σημείωσε ότι στα οφέλη περιλαμβάνεται η μείωση του κόστους μεταφορών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, λόγω της χρήσης του σιδηροδρόμου με τον οποίο θα συνδεθεί το νέο Κέντρο Μεταφορών.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, αναφέρθηκε στα τεχνικά στοιχεία του έργου, μεταφέροντας την εμπειρία του ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο διάστημα 2010-2015. Εστίασε στη σιδηροδρομική σύνδεσή του με το Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου Πεδίου, με το λιμάνι του Πειραιά και με το αντίστοιχο Κέντρο Logistics της Θεσσαλονίκης που πρόκειται να κατασκευαστεί στο στρατόπεδο Γκόνου και μέσω του οποίου θα συνδεθεί με τα Εμπορευματικά Κέντρα της Κεντρικής Ευρώπης.

«Δουλεύουμε πάνω σε ένα σημαντικό project και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα το φέρουμε σε πέρας» τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης, υπεύθυνος ωρίμανσης των μελετών του έργου.

«Ο Δήμος Φυλής είναι ένας δυνατός παίκτης στο πεδίο της οικονομικής ανάπτυξης», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, ο οποίος επέστησε την προσοχή των αρμοδίων στο θέμα της εισόδου και της εξόδου του Κέντρου Μεταφορών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ