ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Αγωνία των εμπόρων της Αθήνας για τις συγκεντρώσεις - Η σύσταση για τα καταστήματα

Αγωνία των εμπόρων της Αθήνας για τις συγκεντρώσεις - Η σύσταση για τα καταστήματα
Η ανησυχία των εμπόρων της Αθήνας για την προστασία των επιχειρήσεών τους και την ασφάλεια των εργαζομένων. INTIME / φωτογραφία αρχείου

Ανησυχία επικρατεί στους εμπόρους της Αθήνας για τις σημερινές συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης προκειμένου να προστατευτούν οι επιχειρήσεις τους και η ασφάλεια των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα το ΕΒΕΑ απηύθυνε σοβαρή σύσταση προς τις επιχειρήσεις και καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, να παραμείνουν κλειστά κατά τις ώρες των κινητοποιήσεων για την προστασία της ασφάλειας των εργαζομένων, των πολιτών και των ιδίων των επιχειρήσεων και για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων σε περίπτωση πρόκλησης επεισοδίων, καθώς και για τη διευκόλυνση συμμετοχής όποιων επιθυμούν στις ειρηνικές εκδηλώσεις.

Οι έμποροι εκφράζουν την αγωνία τους καθώς υποστηρίζουν το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία έχουν επισημάνει ωστόσο τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί για τις επιχειρήσεις στο παρελθόν σε πορείες και συγκεντρώσεις.

Ενόψει των συγκεντρώσεων και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης είχε σχετική επικοινωνία με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον ΕΣΑ, ο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ διαβεβαίωσε τον κ. Καφούνη ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για διατηρηθεί η εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Ζήτησε ωστόσο από τους εμπόρους να είναι σε απόλυτη συνεργασία με την αστυνομία, εφαρμόζοντας τις οδηγίες της.

Όπως επισημαίνεται ενδεχομένως να χρειαστεί και το προσωρινό κλείσιμο των καταστημάτων, εφόσον κριθεί απαραίτητο καθώς και η αποκομιδή χαρτονιών και εύφλεκτων αντικειμένων από τις προσόψεις των καταστημάτων ώστε να προστατευτούν οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι καθώς και οι επισκέπτες της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ