ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μαντζούφας: Το Ταμείο Ανάκαμψης στήριξε Βιομηχανία και Φαρμακοβιομηχανία σε έργα 850 εκατ. ευρώ

Μαντζούφας: Το Ταμείο Ανάκαμψης στήριξε Βιομηχανία και Φαρμακοβιομηχανία σε έργα 850 εκατ. ευρώ
Νίκος Μαντζούφας, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Οικονομικών ΑΠΕ ΜΠΕ / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Στην στήριξη που έχει προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης στη βιομηχανία και την φαρμακοβιομηχανία στάθηκε μέσα από ανάρτηση του στο Facebook, ο Νίκος Μαντζούφας, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαντζούφας αναφέρθηκε στην παρουσία του στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου συμμετείχε σε πάνελ με θέμα «Greek Local Champions», μαζί με τον διευθύνων σύμβουλο της ELPEN, Θ. Τρύφων, τον διευθύνων σύμβουλο της Demo, Δ. Δέμο, τον διευθύνων σύμβουλο της ΒΙΑΝΕΞ Δ. Γιαννακόπουλο και τον αντιπρόεδρο της Rafarm Α. Μητσόπουλο. Το πάνελ συντόνισε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Ν. Βέττας.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει στηρίξει σημαντικά έναν από τους σημαντικότερους βιομηχανικούς κλάδους της χώρας μας με σημαντικό παραγωγικό και εξαγωγικό προσανατολισμό» ανέφερε και πρόσθεσε πως «έχει ενισχύσει με 250 εκατ. ευρώ, 53 παραγωγικές επενδύσεις και R&D, ύψους άνω των 550 εκατ. ευρώ, καθώς και σε 6 επενδύσεις μέσω του δανειακού σκέλους του Ταμείου Ανάκαμψης με 75 εκατ. ευρώ. σε 300 εκατ. ευρώ επενδύσεις».

Πρόκειται για επενδύσεις με σημαντική προστιθέμενη αξία, δημιουργώντας χιλιάδες υψηλής εξειδίκευσης θέσεις εργασιας, όπως τόνισε.

«Μια ακόμα απάντηση για την προστιθέμενη αξία του Ταμείου Ανάκαμψης στην παραγωγική προοπτική της χώρας μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ