ΑΝΑΠΤΥΞΗ

DBRS: Θετικό μήνυμα για ανάπτυξη και πιστοληπτική ικανότητα

DBRS: Θετικό μήνυμα για ανάπτυξη και πιστοληπτική ικανότητα
AP Photo

Θετικά είναι τα μηνύματα του καναδικού οίκου αξιολόγησης DBRS για την ελληνική οικονομία, καθώς θεωρεί πιθανή την αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης και την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας, με φόντο το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 21/5.

Όπως σημειώνει στην έκθεση της η Nichola James, Co-Head της DBRS Global Sovereign Ratings:

«το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα σηματοδοτεί τη συνέχεια των εφαρμοζόμενων πολιτικών και μια συνεχή πορεία μεταρρυθμίσεων που θα μπορούσε να αυξήσει την οικονομική ανάπτυξη. Παρά τις επίμονες παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις, η αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα θα μπορούσε ακόμη και να ξεπεράσει τις προσδοκίες φέτος».

Αναφορικά με το, δεδομένο πλέον, «σενάριο» του δεύτερου γύρου εκλογών, σύμφωνα με τη DBRS, εάν η Νέα Δημοκρατία καταφέρει να διατηρήσει το ποσοστό που έλαβε στην πρώτη αναμέτρηση, σε συνδυασμό με το αντίστοιχο υψηλό ποσοστό των κομμάτων να που δεν έφτασαν το όριο του 3%, το αποτέλεσμα μιας δεύτερης εκλογής θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ισχυρή απόλυτη πλειοψηφία για τη ΝΔ, οδηγώντας σε μια ακόμη περίοδο πολιτικής σταθερότητας για την Ελλάδα.

Όπως σημειώνεται, η πιθανή νίκη της ΝΔ θα της έδινε την εντολή να συνεχίσει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, αυξάνοντας τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας. Οι βελτιωμένες προοπτικές ανάπτυξης από τις αναμενόμενες δαπάνες από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 30,5 δισ. ευρώ για μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, αποτελεί ένα παράγοντα που συμβάλλει σε πιθανές πιστωτικές βελτιώσεις στην αξιολόγηση της DBRS Morningstar για την Ελλάδα - BB (high) με σταθερό trend.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ